Hackerek vadászták le a népszerű bűnözős játékot

battlefield hardline
Vágólapra másolva!
Épp megjelent a Battlefield: Hardline videojáték, azzal nem lehet játszani. Hackertámadás érte a szervereket.
Vágólapra másolva!

Alig egy napja dobták ki a népszerű játéksorozat a Battlefield új részét, az máris elérhetetlenné vált. Mint a fejlesztők is megerősítették Twitteren, a szerver túlterheléses hackertámadás (DDoS) áldozatává esett, ezért nem lehet XboX One konzolon csatlakozni a játékra. Már dolgoznak a probléma megoldásán.

Mint hangsúlyozták, ez csak az Xbox-tulajdonosokat érinti, PC-n és Playstation 4 konzolon továbbra is kipróbálhatjuk az új részt, a Hardline-t. A játék megjelenése a hackertámadás ellenére is simábban ment, mint az előd, a Battlefield 4 esetében, amely hemzsegett a hibáktól.

Karácsonykor a Sony volt a fő célpont

Karácsonykor a Playstation és az Xbox internetes szolgáltatásai sem voltak elérhetőek a hackerek miatt, akkor is túlterheléses támadással bénították meg a szervereket. Habár a konzol népszerű ajándék volt, sokan négy napon át nem tudták rendesen kipróbálni azt.

A Sonynak nehéz két hete volt tavaly december elején: előbb a Sony Pictures szerverei törték fel, és loptak el onnan bizalmas adatokat, így bemutatásra váró filmeket, majd a Playstation Network webáruházat érte támadás.