A Windows 10 lesz az utolsó Windows

windows 10 mobil konzol pc
Vágólapra másolva!
A Microsot többé nem szeretné átalakítani a Windowst. A Windows 10 lesz az utolsó nagy fejlesztés, a Windows 11 sem készül el soha.
Vágólapra másolva!

A Microsoft a nyáron megjelenő Windows 10 után már nem tervez további átalakításokat, árulta el Jerry Nixon vezető fejlesztő. Teljesen új operációs rendszerek helyett folyamatos frissítéseket tervez a redmondi szoftveróriás, amik szinte láthatatlanul cserélnék le a 10 elavult elemeit friss és aktuális megoldásokra.

Nem lesz Windows 11

Nixon mindezt a Microsoft saját, Ignite nevű konferenciáján mondta el, majd hozzátette, hogy cége a Windowst a jövőben inkább szolgáltatásként, semmint bolti szoftverként kívánja kezelni. Eszerint a filozófia szerint pedig a Windows 10 lesz az utolsó dobozos Windows.

„Nem lesz Windows 11” – zárta rövidre a témát Steve Kleynhans kutatási aligazgató, csak hogy minden félreértést elkerülhessen a vállalat.

A Windows 10 új korszakot hoz

Kleynhans állítása szerint az idei inkarnációt is azért nem hívják Windows 9-nek, mert szerették volna érzékeltetni a felhasználókkal, hogy egy teljesen új korszak kezdődik a Microsoft életében.

Már nem nagy üzlet a Windows

A mamutcég szerint ez a döntés nem csak felhasználó szinten hozhat pozitív változásokat, hanem üzleti szempontból is. Ugyanis míg régen a Microsoft bevételeinek nagy részét a külön értékesített szoftverek adták, ma már ezt a szerepet PC-eladások vették át.

A Cortana digitális asszisztens a Windows 10-ben Forrás: Microsoft

Többé tehát nem éri meg egy teljesen új szoftver kifejlesztése és terjesztése, helyette sokkal jobb megoldás a folyamatos frissítgetés, ami Kleynhans véleménye szerint a fejlesztőket is ösztönözni fogja az újabbnál újabb funkciók implementálására.