A YouTube trónjára tör a Spotify

Spotify torrent zeneletöltés mp3
Spotify
Vágólapra másolva!
A Spotify a zene után videókkal bővítené ki kínálatát: klipeket, koncerteket nézhetnénk, hallgathatnánk a szolgáltatás által. A YouTube kihívóra talált.
Vágólapra másolva!

Érdekes pletykát szellőztetett meg a Wall Street Journal: a Google és a Tidal után a Spotify is beszállna a videomegosztók háborújába. A népszerű zenei streamszolgáltató állítólag több YouTube-csatornatulajdonost is megkeresett már ez ügyben, meglévő tartalmakat is átvennének és új felvételek legyártására is megbízást adnának.

A Spotify a videós tartalmak felé nyit? Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Bockwoldt

A Spotify még nem erősítette meg a hírt, de ha igaznak bizonyul a pletyka, akkor egy, a meglévő zenei szolgáltatáshoz hasonló tartalomra számíthatunk: vagyis ingyenesen reklámokkal, előfizetéssel pedig hirdetések nélkül nézhetnénk videoklipeket. Vélhetően lennének egyedi, külön díjat igénylő exkluzív felvételek, csatornák is.

Ez az úgynevezett freemium üzletmodell eddig nagyon bejött a svéd alapítású Spotifynak, hisz 2006-os létrejötte óta az egész világot meghódította a számtalan platformon.

Két hét múlva többet tudunk?

A május 20-ai bemutató után talán többet tudunk majd, persze nem biztos, hogy éppen ezt a videomegosztót leplezik majd le, de ha mégis, azzal megszülethet a YouTube első igazi kihívója.

A konkurencia előbbre jár

A CD-hangzást nyújtó Tidalon előfizetéssel videoklipekhez is hozzáférünk, ahogy tervezik élő koncertek sugárzását és más exkluzív videotartalmak streamelését. A Google a már tesztelés alatt álló MusicKey funkcióval kötné össze a Music előfizetőit a YouTube-tartalmakkal: vagyis reklámok nélkül, akár lezárt képernyőn is hallgathatnánk a videomegosztó klipjeit.