Így telepítheti most azonnal az új Windows 10-et

windows 10 microsoft
Vágólapra másolva!
Ha nem akar napokat, vagy akár heteket várni, hogy a ma reggel megjelent Windows 10 operációs rendszert telepíthesse, megmutatjuk, hogyan szerezze be most azonnal.
Vágólapra másolva!

Ha nem akar várni napokat vagy akár heteket, most azonnal elkezdheti a Windows 10 telepítését.

A jogtiszta Windowsok már felhívják a figyelmet az ingyenes frissítésre Forrás: Origo

Ehhez persze korábban már elő kellett regisztrálni, hogy szeretné telepítené a Microsoft új, és egyben utolsó operációs rendszerét. Erről nem csúszott le, most is megteheti, hogy néhány kattintással jelzi, szeretne frissíteni a legújabb szoftverre.

Ha minden rendben, ezt a feliratot látja Forrás: Origo

Hogy ez hogyan történik, és mi kell hozzá? Milyen rendszerkövetelmény, mikor, kinek ingyenes, érdemes-e egyáltalán váltani: a témában itt mindent megtalál. Maga a telepítő is azzal kezdi, hogy felméri, a gépe megfelel-e.

Apa, kezdődik... (print screen helyett mobilfotókra váltottunk) Forrás: Origo

Nos, azoknak, akik hozzá akarnak kezdeni a telepítéshez, de ezt a meglévő Windows 7 illetve 8/8.1 nem kínálta fel magától, akkor a Microsoft oldaláról (angol verzió, magyar verzió) kezdeményezheti. Akár 32-bites, akár 64-bites verzióhoz is rögtön hozzájuthat.

Csak dőljön hátra, és lazítson Forrás: Origo

Ugyan elvileg azt írta a honlap, szükség lesz egy pendrive-ra vagy DVD-re, de a gyakorlatban nem kellett. Ahogy egy SSD-meghajtónak köszönhetően maga a telepítés is viszonylag gyorsan lezajlott: ahhoz képest, hogy néhány előzetes, tesztelői verziónál (build) néha 2-4 óra is elment vele, mire megérkezett.

Már a beállításoknál járunk, cirka 35 perc elég volt Forrás: Origo

Hozzánk meg is érkezett a Windows 10 a gépre: már a beállításoknál és finomhangolásnál tartunk.

Elkészült nagyon gyorsan Forrás: Origo

A bejelentkezés előtti képernyő kék: ez nem volt túl szerencsés választás, kisebb szívrohamot okozhat. Az ember ugyanis könnyen összetéveszti a kék halállal, ami ugye rendszerhibát jelez, és oly sokat láthattuk a korábbi Windowsok alatt.

A szoftvereket sikeresen áthúzta Forrás: Origo

A fájlokat, dokumentumokat, szoftvereket első ránézésre tényleg megtartotta - példaképp vírusirtó, Steam működik. A Microsoft Edge böngésző viszont nem olyan jó, mint amennyire beharangozták. Marad a Chrome. Bővebb beszámoló később...

Szavazzon!

Te már telepíted?

Ha telepíti a Windows 10-et, várjuk a véleményét, ha érdekességet vagy bugot talál a techbazis@origo.hu címre!