PC-n is játszhatunk majd a PS4-es játékokkal

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
A Sony Playstation-részlegének feje bejelentette, hogy a jövőben akár PC-re vagy Macre is közvetíthetjük a PS4-es játékokat.
Vágólapra másolva!

PC-re is elérhetővé válik a Playstation Remote Play szolgáltatása - a funkció lényege, hogy a PS4 játékkonzol szoftvereit más platformokra is közvetíthetjük, felszabadítva így a tévét, amin aztán a család nézhet, amit akar.

A hír nem mástól jött, mint Josida Suhejtől,

aki a Playstation-részleg elnökeként Twitteren kürtölte világgá, hogy dolgoznak a PC-s és maces Remote Playen.

Pontos dátum persze nincs, részletek sem ismertek, de valószínű, hogy a Sony így szeretne válaszolni a Microsoft saját megoldására.

A redmondiak

nemrég Windows 10-et küldtek az Xbox One-ra,

ezzel pedig lehetővé tették a PC-re streamelést. A funkció viszonylag népszerű, a Sony pedig nem szeretne lemaradni a legfőbb konkurens mögött.