Drónok akadályozták a tűzoltók munkáját

kaliforniai tűzoltók amerika
MT. HAMILTON, CA - JUNE 03: 3: Cal Fire firefighters march through a field of dry grass during a live fire training on June 3, 2015 in Mt. Hamilton, California. Cal Fire firefighters are training ahead of what is expected to be an explosive wildfire season as California pushes through its fourth year of severe drought. The state has had over 1,000 wildfires since the beginning of the year. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egyre több gondot okoznak a felelőtlen drónpilóták. A hétvégén egy kaliforniai erdőtűz megfékezését nehezítették meg.
Vágólapra másolva!

Súlyos erdőtűz pusztított Kaliforniában a hétvégén, a lángok elérték a Las Vegast és Los Angelest összekötő 15-ös főutat is, 20 járművet semmisítve meg a terjedésük során. A tűzoltók mindent megtettek, hogy megfékezzék a lángokat, öt videózó drón azonban az útjukat állta.

Egy San Francisco-i tűzoltó szerint a vízszállító helikopterek

15-20 percig nem fértek oda a lángokhoz a rossz helyen lebegő drónok miatt.

Bár ez az idő nem tűnik soknak, a szakemberek szerint pont elég lett volna ahhoz, hogy biztonságosabban lassítsák a tűz terjedését.

A hivatalos jelentés szerint a drónok azért veszélyesek, mert a helikopterekkel ütközve veszélybe sodorhatják a pilótákat és a legénységet. A tűzoltóság ezért most egy kampányt indított, melynek keretében

-feliratú képeket terjesztenek a közösségi médiában.

Az amerikai törvények szerint a katasztrófa sújtotta területek felett repülő drónok irányítói végleges eltiltást és 25 ezer dolláros (7,1 millió forint) büntetést kaphatnak.

A szóban forgó kopterek gazdáit egyelőre nem találták meg.