Átformálja a valóságot a Facebook sisakja

2015.05.28. 06:20

Az Oculus egy olyan céget vásárolt fel, amely a környezet valósághű leképezésével foglalkozik – mindezt valós időben, azonnal. Mintha akkor és épp ott járnánk, pedig nem is.

A valós környezetet képezné le teljes háromdimenziós valójában az Oculus, hogy így tegye lehetővé létező helyek virtuális bebarangolását. A Facebook által birtokolt VR-szemüveges cég ugyanis felvásárolta a Surreal Visiont, amelynek fő profilja a térbeli környezet rekonstrukciója.

"A helyszínek életre keltése a virtuális térben a fejlesztések egy új lépcsőfoka. Lehetővé tenné, hogy a felhasználó a VR-eszközön át lépjen kapcsolatba valós helyekkel és objektumokkal" – olvasható a cég közleményében. Az Oculus olyan eljáráson dolgozik, amely valós időben alakítja át a körülöttünk lévő világot digitális térré, létrehozva egy úgynevezett "vegyes valóságot".

Ez már nem játék

A vegyes valóság elméletben korlátlan lehetőségekkel kecsegtet, mind a szórakozást, mind az ipari felhasználást tekintve. Hogy a technológia a bolti Oculus Rifttel együtt jelenik-e meg, vagy csak később találkozhatunk vele, egyelőre nem ismert. A sok éve várt VR-sisak 2016 elején érkezhet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK