Együtt készít csodatelefont az Intel és a Google

2015.08.22. 10:00

Térfelismerő okostelefont gyárt a két cégóriás, de egyelőre csak a fejlesztők számára.

 

Összefogott a Google és az Intel. A két cég közösen készíti azt az okostelefont, amely képes felismerni a teret és a különböző objektumokat.

Az Intel RealSense kamerája képes háromdimenziós elemek felismerésére és különválasztására, míg a Google Project Tango szenzora magát a teret illetve a mozgást tudja feltérképezni.

Az eszköz első ránézésre nem sokban különbözik egy normál androidos okostelefontól, 6 colos QHD kijelzőt kapott, Android 5.0.1 fut alatta, viszont az Intel Atom X5 processzora hajtja.

Az igazán különleges a telefon hátlapja, ahol mindjárt 6 kamera, illetve szenzor kapott helyet, emiatt a jelenlegi változat nem is sorolható a kecsesebb készülékek közé.

Virtuális falakat állít fel

Amellett, hogy a telefon képes beolvasni a 3D-s teret, módosítani is tudja azt: a fejlesztők ezt egy szoftverrel demonstrálták, ahol képesek voltak virtuális falakat elhelyezni a szobában a telefonon keresztül, mintha csak Minecraftot játszanának a valódi térben.

A Google és az Intel közös mobilja az Intel fejlesztői fórumán lett bejelentve, és egyelőre pont ennek a rétegnek szól: jelenleg csak fejlesztői változatokat terveznek, ám a technológiában van elég potenciál ahhoz, hogy idővel felhasználói készülékeken is gondolkozzanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK