Az Anonymous hackerei feltörték az Iszlám Állam rejtett honlapját. A hívők propaganda helyett egy internetes gyógyszertár hirdetését találták, és egy üzenetet, hogy nyugodjanak le.

Feltörte, majd gunyoros üzenetet töltött fel az Iszlám Állam egyik legnagyobb propagandaterjesztő oldalára az Anonymous. 

A hackerek az oldal teljes tartalmát törölték, a helyére a CoinRx nevű online gyógyszertár weboldalára mutató hirdetést tettek.

Az Isdarat a legnagyobb propagandaoldalak egyikeForrás: Tor

Az áruházban, ahol egyébként bitcoinnal is lehet fizetni, recept nélkül vásárolhatók vényköteles gyógyszerek, főleg olyan antidepresszánsok, mint a Prozac. A hirdetés felett hagyott üzenetben a hackerek arra kérik az oldal látogatóit, hogy nyugodjanak meg. 

Az Anonymous ezzel utalt arra is, hogy korábban kiderítették: az Iszlám Állam több mint 3 millió dollárt (882 millió forint) tart ebben a virtuális valutában, azaz jó sok nyugtatót vehetnek, ha akarnak. 

A sötét neten rejtőzködne az ISIS

Az Isdarat nevű feltört weboldal csak a Tor nevű böngészővel elérhető. Azzal a speciális szoftverrel, amely anonim internetezési lehetőséget biztosít a felhasználók számára. 

A rejtett weboldalak saját .onion doménvégződést használnak, így nem érhetők el olyan sima böngészőkből, mint a Chrome vagy a Firefox. 

Az Isdarat az első olyan rejtett weboldal, amelyet az Anonymous sikeresen lehetetlenített el. Egy biztonsági szakértő szerint azonban az oldal készítői több, kezdőkre jellemző hibát is vétettek, így könnyen sebezhetővé tették.