Az Anonymous nyugtatót írt fel az Iszlám Államnak

2015.11.26. 14:15

Az Anonymous hackerei feltörték az Iszlám Állam rejtett honlapját. A hívők propaganda helyett egy internetes gyógyszertár hirdetését találták, és egy üzenetet, hogy nyugodjanak le.

Feltörte, majd gunyoros üzenetet töltött fel az Iszlám Állam egyik legnagyobb propagandaterjesztő oldalára az Anonymous. 

A hackerek az oldal teljes tartalmát törölték, a helyére a CoinRx nevű online gyógyszertár weboldalára mutató hirdetést tettek.

Az Isdarat a legnagyobb propagandaoldalak egyikeForrás: Tor

Az áruházban, ahol egyébként bitcoinnal is lehet fizetni, recept nélkül vásárolhatók vényköteles gyógyszerek, főleg olyan antidepresszánsok, mint a Prozac. A hirdetés felett hagyott üzenetben a hackerek arra kérik az oldal látogatóit, hogy nyugodjanak meg. 

Az Anonymous ezzel utalt arra is, hogy korábban kiderítették: az Iszlám Állam több mint 3 millió dollárt (882 millió forint) tart ebben a virtuális valutában, azaz jó sok nyugtatót vehetnek, ha akarnak. 

A sötét neten rejtőzködne az ISIS

Az Isdarat nevű feltört weboldal csak a Tor nevű böngészővel elérhető. Azzal a speciális szoftverrel, amely anonim internetezési lehetőséget biztosít a felhasználók számára. 

A rejtett weboldalak saját .onion doménvégződést használnak, így nem érhetők el olyan sima böngészőkből, mint a Chrome vagy a Firefox. 

Az Isdarat az első olyan rejtett weboldal, amelyet az Anonymous sikeresen lehetetlenített el. Egy biztonsági szakértő szerint azonban az oldal készítői több, kezdőkre jellemző hibát is vétettek, így könnyen sebezhetővé tették. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK