A HTC sisakja félkészen is nagyon menő

htc vive pre ces2016
Az új HTC Vive Pre kontrollerek nélkül, a kéz érzékelésével irányítható
Vágólapra másolva!
A HTC egy második fejlesztői verziót adott ki virtuális sisakjából a CES kütyüexpón. A Vive Pre már sokkal valóságosabb élményt ad.
Vágólapra másolva!

A HTC sem készült el tavaly virtuális sisakjával. A tajvani gyártó azt ígérte, hogy 2016 első negyedévében már piacra dobja a Vive-ot.

Most Las Vegasban a CES kütyüexpón bemutattak egy második fejlesztői verziót (DK2), ami sokkal inkább úgy néz ki, mint egy végleges termék. Több mint 7000 kiválasztott kapja meg tesztelésre a sisakot.

A Vive Pre, és a kiegészítők is jobban néznek ki, szebb, lekerekített formák jellemzik. A sisak elejére beszereltek egy kamerát, amely

a valóvilág tárgyait fogja beolvasztani a virtuális térbe.

Azaz ha valamit meg akarunk nézni magunk körül, vagy “digitalizálni”, ahhoz se kell már levegyük a sisakot.

Az újabb verzió akkumulátora is erősebb: egyetlen töltéssel 4 órán keresztül használhatjuk a sisakot. Micro-USB csatlakozón keresztül tölthetjük. Az elsődleges visszajelzések alapján, a mától előrendelhető Oculus Riftnek, a Facebook sisakjának is komoly kihívója lehet a Vive Pre.

Az új HTC Vive Pre kontrollerek nélkül, a kéz érzékelésével irányítható Forrás: AFP/Sam Yeh

"Amikor tíz hónapja bemutattuk a Vive-ot, azt az ambíciózus célt tűztük ki magunk elé, hogy gyökereiben megváltoztassuk az emberi kommunikációt, és a körülöttünk lévő világ érzékelését" - fogalmazott Cser Wang, a cég elnöke Las Vegasban.

Jönnek a virtuális játékok

A legnagyobb online játékáruházat, a Steamet működtető Valve céggel lépett együttműködésre a HTC a sisak megalkotásához. További 15 új partnert, köztük az Audit mutatták be a CES expón, akik tartalommal, azaz

virtuális valóság applikációkkal töltik meg a felületet.

Korábban egy nyitott, virtuális valóság platformot fejlesztő cégben is éppen ezért szereztek részesedést. A WEVR nem csak megtölti appokkal az új VR-eszközt, de díjazza is a virtuális valóságban utazó fejlesztőket.

A HTC Vive Pret 2016 áprilisában dobják piacra.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!