A Google kiállt az Apple mellett

sundar pichai google
A Google vezér Sundai Pichai is Tim Cook mellé állt
Vágólapra másolva!
Egyre több techóriás fogalmazza meg markáns véleményét a titkosítással kapcsolatban. Miután az FBI azt kérte az Apple-től, hogy segítsenek feltörni a San Bernardino-i terroristák iPhone-ját, a Google, és a WhatsApp alapítói is Tim Cook mellé álltak. Az Apple továbbra sem enged.
Vágólapra másolva!

A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai is Tim Cook mellé állt a titkosítási vitában. Pichai Twitteren állt ki az Apple-vezér mellett, aki még mindig nem kíván egy hátsó ajtót építeni a cég eszközeibe, még az FBI kérésére sem. "Arra kötelezni a cégeket, hogy tegyék lehetővé eszközeik feltörését, sérthetik a felhasználók magánszféráját" - reagált Tim Cook nyílt levelére.

A héten egy szövetségi bíró arra kötelezte az Apple-t, hogy

segítsen az FBI-nak a San Bernardino-i támadó mobilját feltörni.

Kapcsolják ki a telefonba épített biztonsági rendszert, ami minden adatot megsemmisít tíz sikertelen próbálkozás után. Ezután ők törnék fel a telefont.

Gyakorlatilag egy olyan frissítést kértek az operációs rendszerhez, ami mellőzi az iPhone összes védelmi rendszerét. Tim Cook a vásárlóknak írt levelében nyilvánosan is megerősítette, hogy ennek a kérésnek nem fognak eleget tenni.

A Google vezér Sundai Pichai is Tim Cook mellé állt Forrás: AFP/Chandan Khanna

Az Apple továbbra sem hajlandó kiskaput fejleszteni a hatóságoknak, mert azt túl veszélyes lenne létrehozni. Az FBI kérésére átadták azokat az adatokat, amikkel rendelkeztek. De más dolog egy céget arra kérni, hogy tegyék hackelhetővé készülékeiket. A szoftver rossz kezekbe is kerülhet, ráadásul máskor is felhasználhatná az FBI.

Tim Cook szerint ha egyszer hátsó ajtót nyitnak, akkor azon nem csak a hatóságok, de a hackerek is bekopogtatnak. Ugyanezen a véleményen van a Google-alapító mellett a WhatsApp alapítója is.