Sós víz látja el energiával a hordozható töltőt

jaq töltő
Vágólapra másolva!
A világ legkisebb üzemanyagcellás akksitöltőjét soha nem kell konnektorba dugni.
Vágólapra másolva!

A hordozható akkutöltőkkel már gátat lehetne rekeszteni, de a Mobil Világkongresszuson most egy olyan üzemanyagcellás darabot mutattak be, amit sós víz hajt.

A becsúsztatható kártya sóból és vízből készült Forrás: Jaq

A készítő MyFC azt ígéri, hogy a Jaq Fuel Cell Chargert soha nem kell áram alá helyeznünk. Helyette egy saját kis kártyát, az úgynevezett PowerCardot használja,

ami sóból és vízből készült.

Ezt kell behelyeznünk a töltőkészülékbe, az pedig ugyanolyan gyorsan látja el árammal a telefont, mintha konnektorba dugtuk volna.

A készítők nem árultak el sok részletet az eszköz működési elvéről, de állításuk szerint a Jaq teljesen környezetbarát, és a PowerCardok is újrahasznosíthatók.

A Jaq és a kártyák is több színben érkeznek Forrás: Jaq

Egy Jaq készülékhez öt ilyen kártya jár majd, de arról egyelőre nagyon hallgatnak, hogy mennyibe kerülnek majd. Annyi viszont már most biztos, hogy

előfizetéses alapon is lehet majd rendelni őket, havi öt euróért.

A Jaqnél a stílus is fontos, így három színben érkezik majd. OOS, Android és Windows készülékekkel egyaránt kompatibilis lesz. Megjelenési időpontja egyelőre nincs, de előrendelni már lehet.

A MWC mobilexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!