Szoftvert lopott az eladósodott zenész

Kanye West most aztán igazán bunkón viselkedett
Vágólapra másolva!
Egy twitteres képpel járatta le magát teljesen Kanye West, amiről kiderül: a Pirate Bay kalózoldalról akart letölteni egy zeneszerkesztőt, és még a zenét is YouTube-ról lopja. Egykori barátja, a Deadmau5 nevű zenész ezen teljesen kiakadt, és alaposan kicikizte a rappert.
Vágólapra másolva!

Kanye West körül nem csitulnak a botrányok, a rapper most egy nagyon buta bakival tette magát nevetségessé. Nemrég posztolt Twitterre egy képet a böngészőjéről, amin több olyan apróság is felfedezhető, amivel teljesen ellentmond eddigi imázsának.

A fotón jól kivehető, hogy

Kanye a Pirate Bay nevű kalózoldalon keresett rá a Serum nevű programra,

ami egy 200 dolláros zeneszerkesztő program. Ez azért kínos, mert West többször is hangoztatta, hogy ellenzi a kalózkodást. Többek közt azért is állt a fizetős Tidal nevű zenei szolgáltatás mellé, hogy a zenészek pénzt is láthassanak a letöltésekből.

Az elmúlt hónapban egyedül itt tette elérhetővé legújabb lemezét, a The Life of Pablót, és arra kérte rajongóit, fizessenek elő a szolgáltatásra, és támogassák őt.

Ha ez még nem lett volna elég: valószínűleg még maga Kanye se használja a Tidalt, mert a fotó alapján YouTube-on hallgat zenét.

Azt pedig valószínűleg még le is lopja,

mivel a háttérben a Media Downloader nevű program is fut. Ezzel a programmal lementhetők a zenék a YouTube-videók alól.

Gyűjtést szerveztek neki

Deadmau5 nevű elektronikus zenész kiakadt a kép láttán, és kommentelt is Kanyének: "Mi a f.sz? Nem tudod magadnak megengedni a Serumot?" Ezután ironikus tweetet tett közzé saját profilján, amiben azzal viccelődik, hogy közösségi gyűjtést kezdeményez Kickstarteren azért, hogy a zenész meg tudja vásárolni magának a programot.

Kevesebb mint egy éve Kanye és Deadmau5 még egy oldalon állt, és mindketten a kalózkodás ellen harcoltak. Külön érdekesség, hogy az új lemez megjelenése után Kanye West még azt is fontolgatta, hogy valamilyen úton beperli a Pirate Bay torrentoldalt azért, mert onnan le lehet kalózkodni az albumot.

Zuckerberg pénzéért sírt

Szinte minden héten újabb botrányos hír röppen fel a zenészről. Legutóbb nyilvánosan kért anyagi támogatást Mark Zuckerbergtől, a Facebook tulajdonosától. Nem kevesebb, mint egymilliárd dollárt szeretett volna kapni tőle arra, hogy "ötleteit megvalósíthassa".

Íme Mark Zuckerberg válasza Kanye Westnek, miután egymilliárd dollárt kért tőle a rapper Forrás: AFP

A híres rapper elmondása szerint 53 millió dollár adósságot halmozott fel, ezért keresi a módját annak, hogy még több pénzt keressen.

Egy tweetje szerint: "Igen, tudok venni házakat és szőrmét a családnak, de még több pénzre van szükségem ahhoz, hogy megvalósítsam ötleteimet."