Olcsó drónnal akarja meghódítani a piacot a Xiaomi

xiaomi mi dron
Vágólapra másolva!
Szinte ugyanazt nyújtja, amit a legnagyobb konkurens, mégis fele annyiba kerül a Xiaomi drónja. Megveti lábát a kínai cég a drónpiacon.
Vágólapra másolva!

Ahogy már korábban is sejteni lehetett, a Xiaomi valóban egy drónnal állt elő. A sokat sejtető képek és kiszivárgott videó már azt is elárulta, hogy egy

négyrotoros, kamerás modell lesz.

A Mi Drone névre keresztelt eszköz hű marad a Xiaomi eddigi stratégiájához: a többi hasonló specifikációjú, konkurens termékhez képest lényegesen olcsóbb lesz.

Üzemidő terén nem marad el a piacvezető DJI Phantom drónoktól, ugyanúgy körülbelül fél órát bír a levegőben, az 5100 milliamperórás akksinak köszönhetően. Kétféle változatban jelenik meg: az olcsóbbik hatótávolsága 1 kilométer lesz, és 1080p felbontású fedélzeti kamerát kap. A 4K-s modell hatótávolsága 2 kilométer.

Erős csapás lehet hát a DJI-nak, főleg hogy jóval alá árazták. 2500 jüanért (körülbelül 107 ezer forintért) fogják árulni az olcsóbbik változatot, míg a másik 3000 jüanba (körülbelül 128 ezer forint) fog kerülni.

A különbség extrém:

a DJI Phantom 3 kétszer annyi,

5000 jüan (214 ezer forint). Főleg a kezdőket célozza meg a Xiaomi, hogy egy szélesebb közönségnek is elérhetővé tegye a drónokat.

A drón júliusban kerül bétatesztelésre, és az év második felében jelenhet meg. Azt még nem tudni, hogy kapható lesz-e Kínán kívül is, de a nagy portálok szerint ha így lesz, akkor alaposan átalakíthatja a piacot.