Siri kistestvére túlszárnyalhatja a nagyokat

apple siri mi okos
A woman displays "Siri", voice-activated assistant technology, on an Apple iPhone 4S in Taipei on July 30, 2012. Taiwan's National Cheng Kung University has filed a suit against US tech giant Apple, claiming the company's Siri intelligent assistant has infringed on two of its patents. AFP PHOTO / Mandy CHENG
Vágólapra másolva!
Jövő héten mutathatják be a Siri digitális asszisztens kistestvérét, Vivet. A források szerint Viv azonban túlszárnyalhatja a többieket: egy minden eddiginél fejlettebb rendszer lesz, amelyen keresztül szinte bármilyen feladat könnyedén elvégezhető.
Vágólapra másolva!

Az Apple Siri mögött álló fejlesztők egy olyan új digitális asszisztensen dolgoznak, aki fejlettebb lehet a mostani technológiáknál – állítja a The Washington Post.

Dag Kittlaus és Adam Cheyer az Apple által 2010-ben felvásárolt Siri alapítói, akik négy éve dolgoznak Viven.

Vivet egy rendkívül fejlett mesterséges intelligencia-rendszer támogatja,

amelynek köszönhetően szinte bármit el lehet majd intézni vele anélkül, hogy a felhasználó telefonszámokat tárcsázna, appokat töltene le, vagy honlapokat böngészne.

Sirinél is fejlettebbre tervezik Vivet Forrás: AFP/Mandy Cheng

Lehet vele fuvart hívni, pizzát rendelni. A Viv körülbelül ötven szerződést kötött már különféle szolgáltatásokkal, köztük az Uberrel, médiavállalatokkal, gyártókkal, boltokkal. Viv jobban meg fogja érteni a felhasználók kérdéseit, mint Siri: képes lesz visszakérdezni, és kezelni az összetett feladatokat is.

A platformot nyitottnak tervezték, így a külsős szolgáltatások szorosan tudnak hozzá kapcsolódni, adataikat megoszthatják Vivvel.

Egy olyan nagy kezelőfelületnek szánják, ami mindenre használható.

A Washington Post forrásai szerint korábban a Facebook és a Google is szemet vetett a cégre.

Vivet jövő hét hétfőn mutathatják be nyilvánosan.