Saját mobil-operációsrendszert fejleszt a Huawei

huawei mobil telefon google nexus
A mobile phone made by Chinese telecom equipment maker Huawei is displayed in a store in Beijing on August 3, 2015. Two Chinese smartphone makers pushed US technology giant Apple into third place in the world's biggest market in the second quarter, an independent analyst firm said on August 3. Upstart Xiaomi, known for delivering high-performance products at cheap prices, was the largest smartphone vendor in China based on shipments with a 15.9 percent market share in the April-June period, and Huawei was close behind at 15.7 percent. AFP PHOTO / GREG BAKER
Vágólapra másolva!
Saját mobil operációs rendszert fejleszt a Huawei több forrás szerint is, a gyártó már szeretne elszakadni az Androidtól. A projekthez közel álló emberek szerint azonban még nagyon kezdetleges a projekt. Megnyertek hozzá egy volt Apple-ös tervezőt is.
Vágólapra másolva!

A világ harmadik legnagyobb mobilgyártója, a Huawei saját mobil operációs rendszert fejleszthet. A kínai gyártó által készített telefonok jelenleg a módosított androidos kezelőfelület, az EMUI-t használják.

A The Information lap forrásai szerint azonban már egy komplett alternatív operációs rendszert fejlesztésén dolgoznak, mivel egyre keserűbb a Google-lel való kapcsolat.

A cég skandináviai csapata készítheti az OS-t,

köztük több régi nokiás alkalmazott.

Nem a Huawei az egyetlen androidos telefongyártó, ami újabb alternatívák után néz – a Samsungnak például ott van a saját, Linux-alapú Tizen OS-e (ugyan azt még leginkább IoT-eszközökön használja).

Hogy a Huawei saját rendszeren dolgozik, arról már tavaly felreppentek a pletykák.

Nyugaton nem kedvelik a Huawei-dizájnt

A Huawei EMUI-jára hamarosan ráncfelvarrást is kap, mivel a nyugati okostelefonos tesztelők többen is említették negatívumként annak szegényes tervezését, és amiért túlságosan is másolja az iOS-t. Tavaly októberben a Huawei ezért fel is vette az Apple előző tervezőjét, Abigail Brody-t, hogy felügyelje az androidos kezelőfelület újratervezését,

amit szeptemberben mutat be a cég.

A The Information cikke szerint a Huawei ezzel „az a cég, ami olyan akar lenni, mint az Apple, ezért felvett egy Apple dizájnert, hogy a szoftver ne hasonlítson az Apple szoftverére”.

A szakember ugyan a komplett, saját OS-ről még nem árult el semmit, de annak létezését megerősítette.

Abigail Brody Forrás: Huawei

A The Information értesülései szerint a változások közt lesznek újratervezett ikonok, és egy új „nagyon letisztult és friss” színpaletta. Az EMUI jelenlegi színsémája főleg a kopott és tompa színekre épül, jellemzően szürka és barna árnyalatokra. Ezeket tervezik élénkebb tónusokra cserélni, kékekkel és fehérrel.