Már az amerikaiak is tudják, merre jár a villamos

Villamos, világ körül
Filmek főszereplője is a Cable Car San Franciscóban
Vágólapra másolva!
Immár valós időben tudják nézni a tömegközlekedési adatokat az Egyesült Államok városaiban. Kiadták a Futár amerikai változatát, hogy lássák, hol jár a villamos.
Vágólapra másolva!

Jelentősen leegyszerűsödhet a reggeli tömegközlekedés az Egyesült Államokban is. A Trafi alkalmazásnak köszönhetően New York, Los Angeles, Chicago, Dallas-Forth Worth és Houston lakói immár

valós időben kapnak tájékoztatást a forgalomról.

Az app egyedi algoritmust használ: kombinálja a valós időben érkező forgalmi adatokat és a corwdsourcinget, azaz a felhasználóktól érkező bejelentéseket. E kettő segítségével az eddiginél sokkal pontosabban ki tudja számítani az app a várható utazási és érkezési időt.

A Trafi akár internet nélkül is működik offline módban, persze valós idejű adatokat ilyenkor nem nyújt.

Érdekesség, hogy az app több mint 50 forrásból nyeri az adatokat Los Angelesben. Ez nem csak az útvonaltervezésben segít, de a közlekedési rendszer sajátosságának és méretének feltérképezését is.

A Trafi alkalmazása Forrás: App Store

"Olyan komplex nagyvárosok közlekedését sikerült vele jobbá tenni, mint Jakarta, Mumbai, Sao Paolo vagy éppen Moszkva" - nyilatkozta Martynas Gudonavicius, a Trafi elnöke. Hozzátette: Amerika csak a kezdet, terjeszkednek tovább.

Magyarországon a BKK Futár alkalmazása nyújt valós idejű tömegközlekedési adatokat a budapestieknek. Immár nem csak a villamossal, és busszal, de akár a BuBi közbringarendszerrel is tudnak számolni a helyiek.