A falvakba is 4G-t visz a Telekom

telekom
Illustration taken on August 10, 2015 in Cologne, western Germany, shows a woman using a smartphone displaying the logo of German telecommunications giant Deutsche Telekom. The company gave it's annual press conference on February 25, 2016 to present the 2015 business report. / AFP PHOTO / dpa / Oliver Berg / Germany OUT
Vágólapra másolva!
A Telekom megkezdte a kistelepülések 4G technológiával való lefedését. Egy éven belül olyan területekre is eljut a szupergyors mobilinternet, ahol eddig nem volt elérhető a 4G.
Vágólapra másolva!

A Telekom jövő év novemberig közel az összes 1000-6000 fős településen, valamint több, mint 1500 olyan településen fogja elindítani 4G szolgáltatását, ahol ezernél is kisebb a lélekszám. Ez 800 MHz-es frekvencián fog megvalósulni.

Emellett a vállalat folyamatosan fejleszti 300 megabit per másodperc sebességű 4G+ mobilinternet hálózatát is, ma már több mint 40 hazai településen elérhető ez a sebesség. A vállalat a mai napon Gödöllőn

felkapcsolta a 450 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatást.

Jelenleg Magyarországon ez a leggyorsabb 4G-hálózaton megvalósuló mobil adatszolgáltatás, amelyet egyelőre a gödöllői lakosok élvezhetnek, és próbálhatnak ki megfelelő készülék birtokában.

Gyors netre gyúr a magentás szolgáltató Forrás: AFP/Oliver Berg

A 4G+ technológia által lefedett területeken az ügyfelek az eddigiekhez képest

akár két-háromszoros adatsebességet

is tapasztalhatnak a cég szerint, persze az arra alkalmas eszközök és díjcsomagok használatával. Érdemes szem előtt tartani a frekvenciákat, hiszen csak az azt kezelni képes mobilokkal élvezhető ki a gyors net adta előny.

Megfelelő eszköz birtokában a szolgáltató 300 Mbps sebességű díjcsomagjaival tudják kihasználni a 4G+ szolgáltatás előnyeit a fejlesztésben érintett lakosok.

A Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 97,6 százalékos. Év végére eléri a 98 százalékot, a beltéri lefedettség pedig 87 százalékra emelkedik.