A falak mögé és a pincékbe is mobilnetet visz a Telenor

iparűzési adó, a Telenor Magyarország Zrt. törökbálinti székháza
Vágólapra másolva!
A Telenornál egy külön projekt keretében az év eleji 37,87 százalékról október elejére 67,32 százalékosra bővült a belváros teljes beltéri 4G lefedettsége, az év végére pedig eléri majd a 84,9 százalékot is. A beltéri lefedettségnek köszönhetően a lakás szinte minden zugában ugyanúgy mobilinternetezhetünk, mint kültéren.
Vágólapra másolva!

A szakzsargonban "deep indoor coverage" néven emlegetett érték abban tér el a „sima" beltéri lefedettségtől, hogy egy lakóhelyiség csaknem teljes lefedettségét célozza meg. Például olyan helyiségekben is elérhetővé válik a 4G,

amelyeket az utcától egynél több fal választ el.

Így egy lakás szinte minden zugában ugyanúgy mobilinternetezhetünk, mint kültéren. A teljes beltéri lefedettség révén például a Gozsdu udvar pincehelyiségeiben működő szórakozóhelyeken, és ehhez hasonló helyszíneken is elérhető a beszédhívás mellett a gyors mobilinternet, azaz probléma nélkül megérkeznek és olvashatók az e-mailek, a Facebookra és Instagramra is gyorsan feltölthetők a frissen készített fotók.

A Telenor az év végéig 47 százalékkal növeli a 4G teljes beltéri lefedettségét Budapesten, és több nagyvárosban is folyamatban vannak a fejlesztések.

A szolgáltató idén 650 bázisállomáson kapcsolta be a 4G+-t, amellyel akár a 4G-nél kétszer gyorsabb, 300 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető az LTE Advanced technológiát támogató készülékekkel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!