Instant fordítja a beszélgetéseket a Skype

skype mobil
A mobilos app is rögtön fordítja a mondandónkat
Vágólapra másolva!
A Skype Fordító immár kilenc nyelven, az asztali verzió mellett immár mobilon is, valós időben működik, így könnyebbé válik a külföldi partnerekkel, ismerősökkel való beszélgetés.
Vágólapra másolva!

A Skype kibővíti valós idejű fordítási funkciójának elérhetőségét, már a mobilos és vezetékes telefonszámok hívásakor is lehet használni. A 2014-ben megjelent fordító eddig csak az asztali Skype-on belüli, és kizárólag Skype-fiókok közti hívásokkal volt használható.

A felhasználónak három feltételnek kell eleget tennie, hogy telefonján is használhassa a fordítót: először is regisztrálnia kell az ingyenes Windows Insider Programba, majd letölteni

a Skype-app legfrissebb béta-verzióját (Skype Preview).

Emellett pár fizetős Skype-kreditre is szükség lesz.

A mobilos app is rögtön fordítja a mondandónkat Forrás: AFP/Asif Hassan

A fordítás ezek után egy vezetékes telefonszám felhívásakor is ugyanúgy működik, ahogy eddig a Skype-ban megszokhattuk: tárcsázzuk a számot, bekapcsoljuk a Fordítás funkciót az appban, majd

kiválasztjuk azt a nyelvet, amelyiken szeretnénk kommunikálni a másik féllel.

Amikor a hívott felveszi a telefont, először egy üzenetet hall, miszerint a hívás rögzítésre és fordításra kerül. Utána kezdődhet a beszélgetés, ami persze kis türelmet igényel, hiszen a fordító szoftvernek meg kell várnia, míg végigmondjuk a mondatot.

A Skype Fordító jelenleg kilenc nyelvvel működik: angol, spanyol, francia, német, kínai (mandarin), olasz, portugál, arab és orosz. Az automatikus fordítás gépi tanulásos rendszereken alapul, és bár nem teljesen tökéletes, fontos ügyek intézésekor hasznos lehet.