Megjelent a Super Mario Run mobiljáték

mario apple
Újabb platformon hozhat milliókat a vízvezetékszerelő
Vágólapra másolva!
Kijött iPhone-ra és iPadre a Nintendo nagy reménye, a Super Mario Run, egy óra alatt az App Store legnépszerűbb ingyenes játékává lépett elő.
Vágólapra másolva!

Erősen rajtolt el a Super Mario Run: már egy órával azután a legtöbbet letöltött ingyenes appá vált, hogy felkerült az Apple App Store-jába.

A játék gyakorlatilag egy endless runner, amit kifejezetten mobileszközökre terveztek. Bőségesen elég egyetlen kezünket használni, hiszen a bajszos vízvezetékszerelő mindvégig magától fut.

Nekünk annyi a dolgunk, hogy a képernyőre tappolva mindig a megfelelő időben ugorjunk, célunktól függően: mikor ráugranánk az ellenségek fejére, vagy bekaszálnánl pár aranyló pénzérmét. Az ugrásunk nagysága attól függ, hogy milyen hosszan nyomunk rá a kijelzőre.

Ez ugyan egyszerűnek, sőt puritánnak hangzik, az első pár pályán szembesülünk azzal, hogy ez abszolút nem így van. Az első pár próba után viszont könnyen rá lehet kapni az ízére, ami addiktívvá teszi.

Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik Forrás: Origo

Összesen háromféle módban próbálhatjuk ki magunkat. A World Tour mód felel meg gyakorlatilag a fő kampánynak, ebben természetesen

Peach hercegnő megmentéséért indulunk útnak,

összesen hat világon keresztül kell átvágnunk magunkat. Ingyen az első világ három pályáját próbálhatjuk ki, utána 9,9 euró fejében folytathatjuk a kalandozást, de csak egyszer kell fizetni.

A kezdőképernyőn kiválaszthatjuk még a Build módot, amelyben a kis gombakirályságunkat pofozhatjuk. Úgy tudunk szintet lépni, ha minél több kis gombalény, Toad özönlik be hozzánk, akikből a Toad Rally versenyeken tudunk többet bezsebelni. Ezek olyan multis játékok, ahol egy másik játékos mérkőzhetünk meg.

Az építkező mód, és a Peach utáni hajsza képernyője Forrás: Origo

A Super Mario Run jövőre Androidra is megjelenik.