Mától ingyen kipróbálható a Forza Horizon 3

Forza Horizon 3, Microsoft
Vágólapra másolva!
Nemcsak a szeptember 29-én megjelenő FIFA 17 kap demót szeptember 13-án, de a Microsoft egyik idei nagy dobása, a Forza Horizon 3 is kijött a maga kipróbálható változatával, így jóval a végleges verzió érkezése előtt kapunk egy kis ízelítőt abból, hogy mit nyújt az elmúlt évek egyik legnépszerűbb autós játékának legújabb része.
Vágólapra másolva!

Videojátékos körökben a Forza név az elmúlt években egybeforrt a minőségi szimuláció fogalmával. Az autós videojáték-sorozat nemrégiben kitermelt egy mellékágat is Forza Horizon névvel, amiben már nem a maximális élethűség, hanem a vezetés élményének átadása a cél.

A száguldás szerelmeseinek készített játék idén ősszel bővül a harmadik résszel, és szeptember 13-tól Xbox One-ra letölthető a Forza Horizon 3 demója, ami jó pár élethűen viselkedő járgánnyal, továbbá egyjátékos és többjátékos lehetőségekkel várja a felhasználókat.

A 18,34 gigabájtnyi helyet foglaló kipróbálható verzióban bepattanhatunk egy Lamborghini Centario, egy BMW M4 kupé, egy Ford Shelby GT350R és 2014 HSC Limited Edition GEN-F GTS Maloo volánja mögé, továbbá homokfutók és más offroad gépek várják, hogy kipróbáljuk őket.

A Forza Horizon 3 helyszíne ezúttal Ausztrália, és a demóban az óceán partján, illetve az esőerdőkben is száguldozhatunk, jó pár eseményen próbára tehetjük a képességeinket, sőt adott a lehetőség, hogy online, más játékosokkal közösen barangoljuk be a teljesen nyitott pályarészeket.

Az esőerdők mellett a tengerparton is száguldozhatunk a Forza Horizon 3 demójában Forrás: Microsoft

A Forza Horizon 3 szeptember 27-én jelenik meg világszerte, és a sorozat életében először a játék elérhető lesz PC-re is, köszönhetően az Xbox Play Anywhere szolgáltatásnak, ami többek között azt is jelenti, hogy

ha valaki digitálisan vásárolja meg a játékot, akkor egyaránt hozzájut az Xbox One-os és a PC-s verzióhoz.

A játék demója egyelőre csak Xbox One-ra érhető el, de a fejlesztők ígérete szerint személyi számítógépekre is érkezik majd kipróbálható verzió, viszont várhatóan csak a Forza Horizon 3 hivatalos megjelenést követően.

Addig is álljon itt, hogy pontosan milyen PC szükséges a játék futtatásához: i7 3820 3.6GHz processzor, Nvidia GTX 970, Nvidia GTX 1060, AMD R9 290X vagy AMD RX 480 videokártya, 12 GB RAM, továbbá 55 GB szabad hely a merevlemezen, és persze DirectX 12.