Mi az a GeForce MX150 az új laptopokban?

nvidia geforce mx150 gpu grafikus vezerlo
Nem a gamereket célozza az NVIDIA GeForce MX150, de teljesítményre a legerősebb Intel HD Graphics vezérlőt is fölényesen lepipálja
Vágólapra másolva!
Nem játékosoknak készült a videovezérlő, de az Intel HD Graphics-et fölényesen lepipálja.
Vágólapra másolva!

Az elkövetkező hónapokban részint az iskolakezdés miatt a szokásosnál is többen keresnek majd megfizethető, de a lehetőségekhez mérten erős laptopot maguknak vagy a gyermeküknek. Az új modellek között vélhetően jó néhány olyannal találkoznak majd, amelyekben az NVIDIA által nemrég bejelentett GeForce MX150 grafikus vezérlő is lesz az integrált Intel HD Graphics mellett.

Nem a gamereket célozza az NVIDIA GeForce MX150, de teljesítményre a legerősebb Intel HD Graphics vezérlőt is fölényesen lepipálja Forrás: NVIDIA

Az NVIDIA GeForce MX150 egy különálló videochip, amely komoly grafikai terhelés esetén átveszi a munkát a laptopok integrált Intel HD Graphics vezérlőjétől. Akkor éri meg kifizetni érte a felárat, ha egy kis játékra, vagy fotó- vagy videoszerkesztésre is használnák a laptopot.

Forrás: NVIDIA

Az NVIDIA állítása szerint játék során az Intel Core i5-7200U processzorban lévő Intel HD Graphics 620 vezérlőnél úgy négyszer, míg az előző generációs GeForce 940MX-hez képest 25 százalékkal gyorsabb a GeForce MX150. Ennek köszönhetően a gamerek Full HD felbontás mellett is legalább 60 képkocka/másodperces sebességgel játszhatnak a Dota 2-höz, a Counter-Strike: Global Offensive-hez, a League of Legends-hez, vagy éppen a World of Tanks-hez hasonló játékokkal.

Forrás: NVIDIA

Szintén az NVIDA szerint az Intel HD 620-hoz képest a Photoshop használatakor 2.5×, míg a népszerű videokódoló programokban 4× gyorsabb az MX150. Végül érdekes, hogy a GeForce 940MX-hez képest 3× jobb az új chip teljesítmény / fogyasztás mutatója.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!