Babán néz ki az MSI fehér videokártyája

msi geforce gt 730 videokártya
Esztétikusan néz ki a fehér NYÁK-os MSI GeForce GT 730
Vágólapra másolva!
Viszont jó kérdés, hogy egyáltalán miért gyárt még GeForce GT 730-at a vállalat.
Vágólapra másolva!

A videokártyák gyártói imádják a kinézetükkel eladni a termékeiket, a gamereknek szánt komolyabb modellek esetében egy ideje már a LED-es világítás is szinte kötelező esztétikai elem. A termékek külsejét ettől függetlenül nagyrészt a hűtőrendszerük kialakítása, továbbá a nyomtatott áramköri lapjuk színezése határozza meg.

Esztétikusan néz ki a fehér NYÁK-os MSI GeForce GT 730 Forrás: MSI

A színezés kapcsán érdekes, hogy a videokártyák tervezői egy általunk ismeretlen oknál fogva mindig is kerülték a fehér használatát, általában fekete, vörös, kék, vagy zöld színű NYÁK-okat használnak. Pedig a fehér esztétikus, vagy legalábbis nekünk nagyon tetszik a képeken látható, az MSI által frissen bejelentett videokártya.

MSI Geforce GT 730 Forrás: MSI

Ami már nem tetszik, hogy egy GeForce GT 730 grafikus vezérlőről van szó. A multimédiás felhasználásra szánt terméket még 2014 közepén jelentette be az NVIDIA, elavult Kepler architektúrás GPU található rajta, 384 CUDA maggal, 64 bites memóriasínnel. A képeken látható kártya 2 GB GDDR5 memóriát kapott, de olyan gyenge a GPU, hogy kár volt ennyit rátenni.

MSI GeForce GT 730 Forrás: MSI

Kapcsolódó információ, hogy pont a napokban vált széles körben elérhetővé a GT 730 közvetlen utódja.

A GeForce GT 1030 a jelenlegi legfrissebb Pascal architektúrát használja, és ugyan ezt az új kártyát sem játékra tervezték, de masszívan gyorsabb az elődjénél, megéri kifizetni érte a néhány ezer forint felárat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!