Sok sikert a középkategóriás gamer PC építéséhez!

nvidia geforce gtx 1060 videokártya gpu
NVIDIA GeForce GTX 1060
Vágólapra másolva!
A komolyabb Radeonok után az erősebb GeForce videokártyák is hiánycikké váltak.
Vágólapra másolva!

Rossz idők járnak az erős középkategóriás gamer számítógépet építeni kívánókra. Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk a hírről, miszerint szép csendben globális hiánycikké váltak az AMD Radeon RX 570 / RX 580 grafikus kártyák, a kriptopénzt bányászók ugyanis elkezdték raklapszámra vásárolni a termékeket.

NVIDIA GeForce GTX 1060 Forrás: NVIDIA

A fentebb linkelt anyagunkban rávilágítottunk ennek az okára is, és azzal fejeztük be a hírt, hogy a komolyabb gamer PC-t a nagyon közeli jövőben építeni kívánó Radeon-pártiak bizony kénytelenek lesznek GeForce videovezérlőt vásárolni az új konfigurációjukba.

Tévedtünk: most már azt sem kell.

A hét közepére teljesen világossá vált, hogy Radeonok híján a kriptopénzt bányászók ráfanyalodtak a céljaikra kevésbé hatékony NVIDIA GeForce kártyákra, most már a GTX 1060 / GTX 1070 modelleket is úgy szívják fel, mint szivacs a vizet. Ahol még kaphatóak az említett modellek, ott nyerészkedési célból nagyon komoly felárat kérnek értük.

A hírek szerint hamarosan az AMD és az NVIDIA is kifejezetten kriptobányászoknak szánt grafikus vezérlőket dob majd piacra, bár ezekre nem kerül majd videokimenet, csak számítási célokra lesznek használhatóak. Nem világos, hogy a manőver képes lesz-e megoldani a nemzetközi termékhiányt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!