Még több figyelmet kérne a Facebook

Mark Zuckerberg, Harvard
CAMBRIDGE, MA - MAY 25: Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg delivers the commencement address at the Alumni Exercises at Harvard's 366th commencement exercises on May 25, 2017 in Cambridge, Massachusetts. Zuckerberg studied computer science at Harvard before leaving to move Facebook to Paolo Alto, CA. He returned to the campus this week to his former dorm room and live streamed his visit. Paul Marotta/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ezúttal személyes érdeklődésen alapuló cikkeket ajánlgatna.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Facebook aktív felhasználóinak jókora tábora már jelenleg is túlságosan sokat használja a közösségi hálózatot, azonban Mark Zuckerberg cége folyamatosan újabb és újabb módokat keres arra, hogy mindenki még többet lógjon a szolgáltatásban.

Mark Zuckerberg Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A Reuters beszámolója alapján a vállalat most éppen a híraggregátor funkcióját próbálja erősíteni,

a felhasználók preferenciái alapján cikkeket ajánlana a hírfolyamban.

Ez annyiban különbözik a hírfolyamban jelenleg megjelenő cikkajánlásoktól, hogy azok nem a felhasználók érdeklődési körei, hanem az oldalkedveléseik, továbbá az ismerőseik aktivitásai alapján jelennek meg. Ha például kedvel az egyik ismerősük egy cikket, akkor az utána megjelenhet a hírfolyamukban.

A személyes érdeklődési körön alapuló cikkajánlás jelenleg szűkkörű tesztelés alatt áll, a beválása esetén széles körben elérhetővé válik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!