Perlik az iPhone lassítása miatt az Apple-t

apple iphone 7 ios teszt bemutató plus 3d touch force touch taptic
Rendkívül tükröződik, szép, de haszontalan
Vágólapra másolva!
Legalább négy amerikai államban indulhat csoportos per a cég ellen.
Vágólapra másolva!

A héten az Apple beismerte, hogy az interneten felbukkant spekulációknak megfelelően az iPhone 6 esetében az akkumulátor teljesítményének csökkenésével párhuzamosan egyre alacsonyabbá válik a készülékek processzorának az órajele, azaz idővel egyre jobban, egyre látványosabban lelassulnak a telefonok. Egy akkucsere után „megjavulnak" a készülékek, újból azzal a sebességgel működnek, mint újkorukban.

Forrás: Origo

Az Apple hivatalosan két okból lassítja az okostelefonjait: egyrészt ezzel kívánja szavatolni az újraindulásoktól mentes működésüket, másrészt pedig így tartja szinten az akkus üzemidejüket.

Azt nem kommentálta a cég, hogy erről a mobiliparban egyedülálló praktikáról miért nem sikerült szólnia az elmúlt két évben.

Viszont azt megtudtuk, hogy már az iPhone 7-eseken is bekapcsolta a lassításért felelős funkciót, csak ezekben a készülékekben még nem mentek annyira tönkre az akkuk, hogy feltűnő legyen a lassulás.

Természetesen nem mindenkit nyűgözött le a magyarázat: felháborodott fogyasztók és peres ügyvédek csoportjai szerint az Apple „megtévesztő, erkölcstelen, és etikátlan" praktikákat bevetve, szándékosan lassítja a készülékeket.

A vád szerint az érintett készülékekkel rendelkezőknek azt kívánja sugallni a vállalat, hogy ideje új iPhone-t venniük, hiszen nagyon lelassult a mobiljuk.

Ennek érdekében a gyártó szándékosan nem osztotta meg az ügyfelekkel az információt, miszerint egy új iPhone árának a töredékébe kerülő akkucserével visszaállíthatnák a készülékeik teljesítményét.

Jelenleg négy korai fázisban lévő csoportos perről lehet tudni az Egyesült Államokban: Kalifornia, Ohio, Indiana, és Észak-Karolina államokban szinte garantáltan nem ússza meg száraz bőrrel az ügyet az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!