Brutális hifi rendszerek milliókért magyar gyártóktól

hifi, bodor, audio, high end
Vágólapra másolva!
A múlt században a magyar vállalatok a szórakoztatóelektronikai iparág komoly monolitjai közé tartoztak. Azonban a rendszerváltás után az egykori nagy birodalmakból csak romok maradtak. Az elmúlt egy-másfél évtizedben viszont egyre másra alakulnak a kis hazai cégek, amelyek felső kategóriás audió eszközök, tehát erősítők, hangfalak, fejhallgatók, hangszórók fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak.
Vágólapra másolva!

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a közülük néhányan már a nemzetközi színteret is meghódították, hiszen komoly sikereket értek el rangos külföldi kiállításokon. E termékek között jó pár olyan akad amely kifejezetten egyedi, szép külsővel bír. Tehát a hazai mérnökök, szakemberek már nem pusztán ahhoz értenek, hogy minőségi megszólalást produkáló terméket hozzanak létre, hanem abban is jók, hogy azt szemrevaló külsővel lássák el.

Következzék most néhány csodálatos magyar hangeszköz, éljenek a hazai fejlesztők!

Qualiton A50i

Kezdjük a személyes kedvencünkkel, az integrált elektroncsöves sztereó erősítők egyik királyával, az Qualiton A50i-vel! Az nemes anyagok használata, a mesteri színválasztás, a letisztult forma egyszerűen olyan mágikus elegyet képez, amely a globális technológiai színtér egyik legszebb darabjává teszi ezt a páratlan készüléket. Nincs ember a Földön, lakjon a világ bármely pontján, szocializálódjon bárhogyan, aki erre ne mondaná azt, hogy "szép". Élőben pedig még tízszer akkorát üt, mint a képen....

A csöves erősítők a zene egy új dimenzióját tudják megmutatni. Forrás: Origo


TMP Triton

A TMP Audio Triton fantázianevű masinája egy 35 wattos sztereó hibrid integrált erősítő. A Direct tube drive rendszerű készülék különlegessége a szokatlan alakú, masszív alumínium ház. Egy biztos, ilyen formával a kommersz tömegtermékek piacán egymillió százalék, hogy nem találkozhatunk.

Az elegáns egyszerűséggel kivitelezett csöves erősítő ára 390 000 FT. Forrás: Origo

Sol Cobra

A gyártó még ugyanaz, de ezúttal egy pár hangfal a termék. A Sol Cobra a letisztult minimalizmus eleven emlékműve! A minőségi anyagokból készült termék impozáns specifikációkkal bír, magyarul úgy szól, mint az álom.

Ez a hangsugárzó sem egy flikk-flakkos darab és 390 ezerért ezt is megvehetjük. Forrás: Origo

Taylor Acoustic Home Theatre

A magyar High-End szcéna egyik legragyogóbb állócsillaga már több, mint 15 éve a Taylor Acoustic, amelynek Home Theatre nevű modelljében több saját fejlesztésű termékük is megtalálható. Így a szett része egy-egy Heracles és Nike Reference hangfalpár, és egy Center hangsugárzó. Ezek igazán élőben ütnek, valahogy egészen speciális hangulatot árasztanak magukból, de azért a képről is átsüt a robusztus méltóság.

A magyar gyártó már 15 éve rendkívüli hangfalakat készít. Forrás: Origo

Bodor Audio Presence

Nem ez nem egy sci-fi filmből származó űrhajó, hanem egy ultra felső kategóriás CD-lejátszó. És igen, jól gondolja, ez az, amire kitalálták azt a szót, hogy "egyedi".

Az ember első ránézésre nem gondolná, hogy ez egy CD-lejátszó. Forrás: Origo

Bodor Audio Presence XL
A szintén nem szokványos külsővel bíró hangfalpár hangulatában tökéletesen passzol az előbbi asztali médialejátszóhoz. Együtt az egész kompánia meg valami csoda!

Bodor Audio, hifi
Hifi, Bodor Audio, High End
Hifi, Bodor Audio, High End
Hifi, Bodor Audio, High End
Bodor Audio, hifi
Bodor Audio, hifi
Hifi, Bodor Audio, High End
Hifi, Bodor Audio, High End
Hifi, Bodor Audio, High End
Bodor Audio, hifi
Bodor Audio, hifi
Hifi, Bodor Audio, High End
Hifi, Bodor Audio, High End
Hifi, Bodor Audio, High End
Bodor Audio, hifi

Mellorn Nemesis

Az újkori lemezjátszó, és hagyományos vinyl (azaz "bakelit) lemez őrület néhány éve tart, de van olyan magyar cég, amely ezzel is megelőzte a korát. Íme a Nemesis, a Mellorn egyik büszkesége, ez a szoborszerű külső egyszerűen magáért beszél!

Az üveg tányér a rezgések kiküszöbölésében segít. Forrás: Origo

Heed Abacus & Elixir

A Heed Audio az egyik legnagyobb magyar név a szakmában, hiszen a vállalat termékeit a legkomolyabb szaklapok, szakemberek tesztelik világszerte. A felől látható Abacus egy DAC, amelynek az a feladata, hogy a digitális jeleket analóggá alakítsa.

A Heed szintén egy régi, elismert hazai gyártó, csodás készülékekkel. Forrás: Origo

Az Elixir pedig egy kompakt integrált erősítő, amely rendkívül könnyen kezelhető, és ideális társa lehet azoknak, akik most ismerkednek a High-End audio világával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!