Jövőre érkezhet a Samsung összehajtható mobilja

samsung foldable
Vágólapra másolva!
Ugyan csak jövőre kerülhetne legkorábban a boltok polcaira, a Samsung év végén végre megmutathatja első hajlítható mobilját, amiről már évek óta pletykálnak.
Vágólapra másolva!

Kezdetben csak a sci-fi filmek ígérgettek összehajtható, zsebbe gyűrhető elektronikus eszközöket, de aztán beálltak a sorba a mobilgyártók is. Több mint tíz éve mutogatják hajtogatható, felcsavarható telefonjaik prototípusait.

A mobiliparban már hosszú ideje pletykálnak arról, hogy

a Samsung dobhat piacra ilyen okostelefont elsőként,

az ötletet már le is védette a cég. Bár már 2012-ben is azt pletykálták, hogy a következő évben megérkezhet a mobil, az azóta sem került piacra.

A koreai ETNews hírportál forrásai szerint 2017 év végén jöhet el a pillanat, hogy a cég hivatalosan is lerántsa végre a leplet az első ilyen termékről. Először egy prototípust fognak küldeni a partnereknek, hogy azok tesztelhessék az eszközt, és felmérhessék a vásárlói igényeket.

Az viszont nem valószínű, hogy még idén kereskedelmi forgalomba kerül az eszköz, az első pár ezer tesztpéldány kiküldése után legalább még egy évet várni kell a tömeggyártásig.

Az ETNews értesülései szerint a Samsung néhány mobilszolgáltatónak zártkörűen már bemutatta a prototípust a Mobil-világkongresszuson. A fejlesztés „Project Valley" vagy „Galaxy X" néven fut.

A hajlítható mobil ötlete azért érdekes, mert ezzel úgy lehet növelni a kijelző méretét, hogy az félbehajtva kényelmesen elférhet a zsebben –

kvázi egy mobillá alakítható táblagépet kapna a vásárló.

Bár a Samsung hivatalosan nem erősítette meg a legfrissebb pletykákat, már 2013 óta a hajlékony mobilokban rejlő lehetőségekről beszélnek. A Samsung Electronics észak-amerikai divíziójának elnöke, Gregory Lee tavaly elmondta azt is, hogy a hajlítható kijelzővel felszerelt telefonokra már nem kell sokat várni.