Ezért nem érdemes lopni az Apple üzleteiből

apple iphone 7 rajt
Az iPhone sor az ikonikus ötödik sugáruti Apple Store előtt New Yorkban
Vágólapra másolva!
Az egyesült államokbeli hivatalos Apple Store-ok elsőre könnyű prédának tűnhetnek a tolvajok számára, a tavalyi év vége óta már az iPhone-ok sincsenek rögzítve az asztalokhoz. Pénteken egy négytagú banda ezen fellelkesülve egy óra alatt két, San Diegóban található Apple Store-t is sikeresen kifosztott, azonban butaság volt azt hinniük, hogy ilyen egyszerűen sikerülhet sok pénzre szert tenniük.
Vágólapra másolva!

Hírünk írásáig a helyi rendőrség még nem kerítette kézre a három tolvajból és a menekülőautó sofőrjéből álló bandát, ám ha véletlenül meg is úsznák a tettüket, akkor sem örülhetnek a papíron legalább 10 ezer dollár értékű lopott iPhone-nak és Macnek.

Forrás: NurPhoto/Wang Ying/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Wang Ying

Az Apple ugyan nem rögzíti az asztalokhoz a demózásra használt eszközöket, azonban különleges szoftvert futtat rajtuk: ha elvesztik az üzlet saját Wi-Fi routerének a jelét, akkor

automatikusan lezárják magukat, és az akkujuk lemerüléséig próbálják jelezni a földrajzi koordinátáikat az Apple készülékkereső szolgáltatásának.

A demóegységek szoftvereit nem lehet szimplán újratelepíteni, így a lopott eszközök maximum alkatrészként értékesíthetőek, de még így is csak egyes elemeiket sikerülhet elpasszolniuk a tolvajoknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!