Mihez kezd a Samsung a nyakán maradt Galaxy Note 7-tel?

samsung galay note7
A telefon kiemelkedő kritikákat kapott, kár érte
Vágólapra másolva!
Többek közt gigantikus mennyiségű nyersanyagot szeretne visszanyerni a cég.
Vágólapra másolva!

Hamarosan végleg bevonul a történelemkönyvekbe a Galaxy Note 7-es botrány. Egyrészt augusztusban bemutatkozik a Galaxy Note 8, másrészt pedig a mobilgyártó végre tisztázta, hogy egész pontosan mit is akar kezdeni a nyakán maradt olyan 3 millió darab, a cég számára 5,4 milliárd dolláros kárt okozott csúcsmobillal.

Samsung Galaxy Note 7 Forrás: AFP/Ed Jones

Mint aránylag közismert, a telefonok egy részét a Samsung kisebb kapacitású akkuval újból eladja, azonban továbbra sem világos, hogy a Dél-Koreában már kapható Galaxy Note Fan Editionből hány darabot tud és kíván piacra dobni a gyártó. Egyelőre nem kizárt, hogy idővel szélesebb körben is kapható lesz az átcímkézett és biztonságossá tett készülék, ám a cég semmiképp sem szeretne házon belül konkurenciát teremteni vele a további telefonjainak, így ezen a téren nem érdemes túl sokra számítani.

A Reuters jóvoltából kiderült, hogy az átcímkézetlenül a raktárakban maradt mobilokat nem fogja egyszerűen bezúzatni a Samsung. A telefonokat szétszedeti, majd a kijelzőhöz, a kameramodulokhoz, és egyes chipekhez hasonló alkatrészeket fel fogja használni más eszközökben, vagy pótalkatrészekként. Amit nem sikerül ilyen módon megmenteni, abból legalább a kobalthoz, rézhez, aranyhoz, és ezüsthöz hasonló nyersanyagok nagyját vissza kívánja nyerni a vállalat.

A remények szerint olyan 157 tonnára való nyersanyagot sikerülhet megmenteni a nyakán maradt Note 7-esekből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!