Úton a 480 hertzes monitorok

480hz monitor gamer játékos
480 Hz-es képfrissítési sebességre képes a prototípus panel
Vágólapra másolva!
Rejtélyes prototípus került az egyik szakmai bloghoz.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években a játékosoknak szánt prémium monitorok piacán a 4K felbontás és a HDR technológia támogatása, továbbá a minél magasabb képfrissítési sebesség elérése voltak a fejlesztések fókuszában. Mostanra eljutottunk odáig, hogy a következő hónapokban 4K felbontásban 144 hertzcel frissíteni képes monitorok is elérhetőek válnak, bár videokártya legyen a talpán, amely modern játékok esetében képes lesz ilyen tempóban képkockákat renderelni.

480 Hz-es képfrissítési sebességre képes a prototípus panel Forrás: Blur Busters

A másodpercenkénti 144 képkocka kirajzolása ugyan jól hangzik, de ez a sebesség közel sem csúcs: egyes gamer monitorok

Full HD felbontás mellett 240 Hz-es sebességre is képesek.

A jelek szerint a minél magasabb képfrissítési sebesség lett az új megapixel-őrület.

A magas felbontású kijelzőtechnológiákra szakosodott, jó megítélésnek örvendő Blur Busters blog (via Guru3D) csapata most azt állítja, hogy eljutott hozzájuk egy prototípus kijelző, amely 480 Hz képfrissítési sebességre képes. A részletek egyelőre nem ismertek, de hamarosan lesz egy cikk a különleges panelről, abban minden bizonnyal leleplezik majd a fontosabb specifikációit.

A kiadvány egyik írója szerint emberi szemmel észrevehető a különbség a 240 és 480 hertzes képfrissítési sebesség között. Ami azt illeti, a gamer egerek 1000 Hz-es mintavételezési sebessége ilyen képfrissítési tempó mellett állítólag limitáló faktorrá válik, nem elég precízek az ideális játékélményhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!