Hihetetlenül vékony az Acer laptopja

acer swift 7 laptop notebook esim 4g lte windows 10
Acer Swift 7 (2018)
Vágólapra másolva!
LTE modemet is építettek a füzet vékonyságú termékbe.
Vágólapra másolva!

Különleges prémium laptopot csodálhatnak meg az Acer standjánál a CES látogatói: az idei Swift 7 összecsukott állapotban csupán 8,98 mm vastag, a gyártó szerint jelenleg ez a világ legvékonyabb számítógépe. A fenti vastagság nem a legvékonyabb pontján értendő, összecsukva az egész gép mindenhol azonos vastagságú.

Acer Swift 7 (2018) Forrás: Acer

Az új Acer Swift 7 nem csak karcsú, de általánosságban véve is kompakt, az IPS kijelzője 14 hüvelykes és 1920×1080 pixel felbontású. A processzora egy alacsony fogyasztású Intel Core i7, a DDR3 memóriája 8 GB, az SSD háttértára pedig 256 gigás. Egyelőre nem világos, hogy milyen akkus üzemidőre számíthatnak a Windows 10-es noteszgép jövőbeli vásárlói.

A háttérvilágításos billentyűzettel felszerelt notebook további érdekessége, hogy beépített 4G/LTE modemmel is rendelkezik. Nem klasszikus SIM-kártyát fogad, hanem eSIM-es, azaz programozni kell a választott mobilszolgáltató hálózatára való felcsatlakozásra.

Acer Swift 7 (2018) Forrás: Acer

A technológia nagyon új, így egyelőre kissé macerásnak bizonyulhat a beüzemelése. A probléma megoldása érdekében az Acer partnerségre lépett a Transatel nevű távközlési céggel, hogy a laptoppal rendelkezők néhány kattintással mobilnetes adatforgalmat vásárolhassanak maguknak, egyáltalán ne kelljen a helyi mobilszolgáltatókkal tárgyalniuk. Európában 25 euróba (olyan 7500-8000 forintba) kerül majd 2 GB adatforgalom, Magyarországon tartózkodva az ügyfelek technikailag a Telenor hálózatán keresztül kapják majd a mobilnetet.

Sejthetően nem lesz olcsó a laptop: Európában várhatóan áprilisban kerül majd piacra, a kezdőára pedig bruttó 1699 euró, olyan 524 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!