Figurákkal vezérelhető zenelejátszó gyerekeknek

jooki zenelejátszó
Jooki
Vágólapra másolva!
A szülőknek előre be kell beállítaniuk a lejátszási listákat.
Vágólapra másolva!

Mindenki máshoz hasonlóan a kisgyerekek is szeretnek zenét hallgatni, ám jobbára csak ugyanazokat az eszközöket vehetik igénybe, mint az idősebbek. Ez problémát jelent, hiszen nem tudnak olvasni, a képesség nélkül elég nehéz lehet navigálni mondjuk egy mobilos zenelejátszó alkalmazásban. A Jookie lejátszó kifejezetten nekik készült: csak rá kell tenniük a kütyüre egy RFID technológiát használó figurát, mire betöltődik a szülők által az adott figurához rendelt lejátszási lista, vagy internetes rádió. Utána klasszikus gombok nyomogatásával váltogathatnak a számok közt, indíthatják és szüneteltethetik a lejátszást, állíthatják a hangerőt.

Jooki Forrás: MuuseLabs

A cseppálló borítású Jookit alapvetően házon belüli használatra tervezték, de a hordozása sem jelent problémát, a beépített akkuja olyan 8 óra üzemidőt tesz lehetővé. A szülők többsége valószínűleg a mobilalkalmazását fogja használni a beállítgatására, de a helyi Wi-Fi hálózatra felcsatlakoztatva böngészős felületen keresztül is konfigurálható.

Jooki Forrás: MuuseLabs

A zenék többféle forrásból érkezhetnek rá: képes internetes rádiókat streamelni, és lejátszani az Apple iTunes-on megvásárolt, vagy egyéb helyekről beszerzett zenéket. Az utóbbi kettő funkció működéséhez egy microSD kártyát kell tenni a Jookiba. A Spotify-hoz vagy Apple Music-hoz hasonló zenestreamelőket jelenleg nem támogatja.

A Jookie már megvásárolható, az alap öt figurával együtt 199 euróba, durván 62 ezer forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!