Billentyűzet és touchpad is válhat a mobilokból

google nexusx telefon címlapon
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 29: The Google logo is displayed on the new Nexus 5X phone during a Google media event on September 29, 2015 in San Francisco, California. Google unveiled its 2015 smartphone lineup, the Nexus 5x and Nexus 6P, the new Chromecast and new Android 6.0 Marshmallow software features. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A következő Android natívan támogathatja a funkciókat.
Vágólapra másolva!

Újabb érdekességre derült fény a hírek szerint március közepén bemutatkozó Android P (valószínűleg 9.0) kapcsán, köszönhetően az XDA Developers egyik szemfüles tagjának. Az ötletes nevű „500 Internal Server Error" felfedezte, hogy a rendszer képes lesz mindenféle harmadik féltől származó szoftver telepítése nélkül Bluetooth-os billentyűzetként és egérként működni.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

A funkciók megvalósításához szükséges patchet még 2016 decemberében küldte be a Google egyik programozója az Android kódbázisába, de valamilyen oknál fogva a cég illetékesei nem aktiválták azt. Most ez is megtörtént, így az Android P-től kezdve talán már extra programot sem kell majd telepíteni a telefonok vezeték nélküli egérként vagy billentyűzetként való használatához.

Persze jogos a kérdés, hogy mégis mire jó ez a fejlesztés? Elsősorban az otthoni okoseszközök vezérlésekor jöhet jól, például az okostévén való netezéskor egyszerűbb lehet a telefont használni beviteli eszközként, mint a készülékhez adott távirányítót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!