Megjött az első Chrome-alapú tablet

Vágólapra másolva!
Szinte hihetetlen, de eddig hagományos tablet nem készült a Chrome OS-re építve. Pedig oktatási célokra, jó áron igenis szükség lenne rá. Az Acer megérezte a piaci rést...
Vágólapra másolva!

A Google már egy ideje tolja a Chrome OS-t, vagyis azt a fajta operációs rendszert, ami a Chrome böngésző alapjain fut. Ez eddig közepes sikert futott be, a vállalat leginkább azzal próbálta eladni, hogy olcsó. És ez egyébként igaz is, így számos olcsó laptop és számítógép épült rá, de egy valami még sosem: tablet.

Eleve a tableteknek mintha leáldozóban lenne, legalábbis közel sincs akkora felhajtás körülöttük, mint pár éve. Ez mondjjuk nem akadályozta meg az Acert, hogy egy vadiúj táblagépet készítsen a Chrome OS-hez. Ennek neve egész egyszerűen csak Chromebook Tab 10, és egyébkét egyáltalán nem tűnik rossznak a specifikációk alapján: a kijelzője 9,7 hüvelykes és 2048 x 1536 felbontású, 4GB RAM és 32GB tárhely található benne, a töltést pedig egy USB-C porton keresztül lehet megoldani.

Forrás: Acer

De a Chromebook Tab 10 ezen kívül is szolgál meglepetéssel. Kapunk hozzá ugyanis egy stylust, vagyis egy ceruzát, amivel vidáman vezérelhetjük a rendszert. Ezt egyébként a Wacom készíti, és nincs benne akkumulátor, így természetesen töltést sem igényel.

Az eszköz az Egyesült Államokban 329 dollárért kerül majd piacra, ami pontosan megfelel a jelenlegi legolcsóbb iPad árának. Ezen könnyen lehet, hogy a mai napon változtat majd a cég, hiszen jön az Apple oktatási eseménye, ahol sokan arra számítanak, hogy érkezik egy új, olcsóbb iPad és egy olcsóbb MacBook Air, kifejezetten a diákok pénztárcájára szabva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!