Bő 400 ezer PC-t védett meg a Windows Defender

windows 10 defender laptop notebook antivírus vírusirtó
Windows Defender
Vágólapra másolva!
Heurisztikus módszerrel azonosított és blokkolt egy ismeretlen kártevőt.
Vágólapra másolva!

Egyáltalán nincs pozitív megítélése a Windows Defender antivírusnak, hatékonyság tekintetében a független víruslaborok mérésein általában a legrosszabb védelmet nyújtó megoldások közé tartozik. Szerencsére a termék folyamatosan fejlődik, a Windows 10-ben lévő változata pedig már képes észszerű szintű védelmet nyújtani az átlagos internetezők számára. A víruslaboros teszteken nem csak a kapott csillagok számát, hanem a konkrétan felismert kártevők százalékos arányát is érdemes megnézni.

Windows Defender Forrás: Microsoft

Így vagy úgy, de a Microsoft nagy örömére a Windows Defender néhány napja komoly presztízsértékű tettet hajtott végre: március 6-án viselkedésalapú analízissel detektált és hatástalanított egy a definíciós adatbázisában még nem szereplő kártevőt, ezzel globálisan bő 400 ezer számítógépet védett meg a fertőzéstől.

A kártevő a Dofoil (más néven Smoke Loader) nevű trójai új változata volt, a települése után más kártevők installálhatóak vele az áldozatok számítógépeire.

A Defender által hatástalanított támadás során kriptopénzt bányászó kártevőt próbáltak volna terjeszteni vele a bűnözők.

A megakadályozott támadások 73 százalékát Oroszországból, 18 százalékát Törökországból, 4 százalékát Ukrajnából, maradék 4 százalékát pedig a világ több tucat országából jelentette a Windows Defender.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!