Ravatalozóban fekvő halott ujjaival oldották volna fel a mobilját

touch id ujjlenyomat azonosító home gomb apple iphone biometrikus azonosítás
A Touch ID segítene a tolvajok lebuktatásában
Vágólapra másolva!
A floridai rendőrség szerint legális volt a nyomozók próbálkozása.
Vágólapra másolva!

Tragédiába torkollott március közepén egy rendőrségi ellenőrzés a Florida állambeli Largo városában. Egy járőrpárosnak feltűnt, hogy erős fűszag árad az egyik Wawa benzinkúton álló autóból, így át kívánták vizsgálni azt. Az autóban ülő Linus F. Phillip megpróbált elhajtani, mire az egyik rendőr lelőtte a 30 éves férfit.

Forrás: Apple

A rendőrség a napokban kiadta Phillip holttestét a családnak, így természetesen intézkedtek a temetéséről. Legnagyobb megdöbbenésükre megjelent két nyomozó a ravatalozóban, és megpróbálták a halott ujjaival feloldani az okostelefonját.

Állításuk szerint a telefon kinyitása nem csak a férfival kapcsolatos eljárásban, de egyéb drogokkal kapcsolatos nyomozásokban is segíthetett volna.

A telefont végül nem sikerült feloldani a halott ujjaival, az egész parádé csak Phillip családjának a megbotránkoztatására volt jó, érthetően felháborodtak a nyomozók kegyeletsértő viselkedésén. Az eljárás nem csak a rendőrség, de független jogászok szerint is törvényes volt, még ha ízléstelennek is nevezhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!