Főzőrobotokat tervez a Sony és a Carnegie Mellon

Young woman picking mint leaves at kitchen island Kitchen Island Wireless Technology Computer Digital Tablet Preparing Food Healthy Eating Young Women Females Kitchen Knife Recipe Three Quarter Length Domestic Life Looking Down Raw Food Cutting Board Youn
High angle view of young woman plucking mint leaves. Female is wearing casuals in kitchen. She is preparing food from recipe on tablet at kitchen island.
Vágólapra másolva!
A kutatás eredményei univerzálisan használhatóak lehetnek a robotikában.
Vágólapra másolva!

A konyhai robotoknak titulált eszközökben jelenleg elég kevés robotika van, ám ez a Sony és a Carnegie Mellon Egyetem közös kutatócsapatának köszönhetően a következő években megváltozhat. A felek egy hosszú távú együttműködést jelentettek be, amely során konyhai főzőrobotokat kívánnak tervezni.

Forrás: Getty Images/Neustockimages

A felek első körben robotkarokat fognak hardveresen és szoftveresen testre szabni, utána pedig teljesen egyedi hardvereket használó, specializált robotokat hoznának létre, amelyek segíthetnek a főzés előkészítésében, a főzésben, továbbá az ételek szállításában.

Az együttműködés valójában csak részben szól a minden eddiginél hasznosabb konyhai robotok készítéséről. A tájékoztatás szerint a kifejleszteni kívánt eszközök képességei rengeteg iparágban hasznosíthatóak lehetnek, hiszen a szabálytalan formájú, törékeny tárgyakkal való munkákat jelenleg rendkívül limitált mértékben lehet csak robotokra bízni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!