Használhatóbbá válhat mobilon a Spotify Free

Daniel Ek, Spotify
Daniel Ek, CEO of Swedish music streaming service Spotify, gestures as he makes a speech at a press conference in Tokyo on September 29, 2016. Spotify kicked off its services in Japan on September 29. / AFP PHOTO / TORU YAMANAKA
Vágólapra másolva!
Két hét múlva nagy bejelentéseket tesz majd a zenestreamelő.
Vágólapra másolva!

A tőzsdére épp csak belépett Spotify nemrég közölte, hogy április 24-én jelentős újdonságok bejelentésére készül. Eddig senki sem tudta, hogy miről lehet szó, hiszen a vállalat első házon belül készített hardvereinek fejlesztése feltehetően még korai stádiumban van, ezek szinte biztosan nem állnak készen a leleplezésre.

Forrás: AFP/Toru Yamanaka

A Bloomberg forrásai most új információkkal szolgáltak: elképzelhető, hogy a bejelentés legalább részben a Spotify ingyenes felhasználói fiókjaival lesz kapcsolatos. Az informátorok szerint a Spotify az ingyenes ajánlatában látja a gyors növekedésének a kulcsát, éppen ezért is számottevően használhatóbbá kívánja tenni a reklámokkal megtámogatott „előfizetést".

Ha minden igaz, akkor a változtatások elsősorban a mobilos kliensprogramot érinthetik. A részleteket nem ecsetelték a források, de a Spotify ingyenes és fizetős verziói közti különbségeket ismerve van egy tippünk, hogy mire lehet számítani: a cég eltörölheti azt a limitációt a mobilos alkalmazásaiban, hogy az ingyenes felhasználók csak véletlenszerű módban hallgathatják a lejátszási listáikban lévő dalokat.

A Spotify ingyenes verzióját használók mobilon jelenleg nem választhatják ki, hogy melyik dalt szeretnék meghallgatni, ami gyakorlatilag használhatatlanná teszi a szolgáltatást. A számítógépes kliensben nincs ilyen megkötés.

A cégnek látszólag szüksége is lenne erre a lépésre, ha szeretné elérni az idei növekedési céljait. Az idei első negyedévben 169,5 millió felhasználója volt, közülük 74,5 millióan fizettek a Premium tagságért.

Az év végére a zenestreamelő szolgáltatás szeretné

203 millióra és 94 millióra feltornászni ezeket a számokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!