Befejezte a saját drónok tervezését a Facebook

zuckerberg szegénység facebook előadás
US chairman and chief executive of Facebook Mark Zuckerberg gestures as he announces the Internet.org Innovation Challenge in India in New Delhi on October 9, 2014.Zuckerberg is attending a two-day Internet.org summit which will discuss ways to make internet access available to people who cannot afford it globally. AFP PHOTO / CHANDAN KHANNA / AFP / Chandan Khanna
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül továbbra is szeretne mobilnetet juttatni az elszigetelt helyekre.
Vágólapra másolva!

Az általa létrehozott Internet.org kezdeményezés keretében a Facebook még 2014-ben közölte, hogy drónok tervezésébe kezdett. Az ötlete szerint a részben napenergiával működtetett, magasan repülő eszközök segítségével megoldható volna a jelenleg semmiféle internetkapcsolattal sem rendelkező vidékek nettel való ellátása, lényegében mozgó LTE mobiltornyokként működhetnének a drónok.

Mark Zuckerberg Forrás: AFP/Chandan Khanna

Ugyan erről a tervről továbbra sem tett le a vállalat, azonban most bejelentette a házon belüli drónfejlesztési programjának leállítását. Alapvetően két okból kaszálta el a projektet: egyrészt nem ment túlságosan jól a munka, másrészt pedig időközben számos cég fogott az általa elképzelthez nagyon hasonló jellegű drónok fejlesztésébe.

Emiatt a Facebook úgy döntött, hogy inkább rábízza másokra a hardverek tervezését, és csak segítséget próbál nyújtani az ilyen tevékenységet folytató partnerei számára.

Nem világos, hogy az új irányvonalnak köszönhetően elveszíti-e bárki az állását, bár a Facebook specifikusan közölte, hogy bezárja a drónfejlesztéssel foglalkozó műhelyét. A létesítmény a körülbelül 35 ezer fős lakosságú, angliai Bridgwater kisvárosban található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!