Nagyon kemény a Sony új memóriakártyája

sony sf-g tough sd memóriakártya
Sony SF-G Tough
Vágólapra másolva!
Mármint szó szerint, ráadásul kegyetlen sebességre képes.
Vágólapra másolva!

A fogyasztók többsége nem mostanában vásárolt utoljára SD memóriakártyát, hiszen tipikusan csak a telefonjaik háttértárait kívánják bővíteni, azokba pedig microSD kell. Ettől függetlenül a filmkészítők és a fotósok továbbra is életben tartják ezeket, a professzionális kameráik sok esetben SD-re mentik a videókat és a képeket.

Sony SF-G Tough Forrás: Sony

A Sony most bemutatott számukra egy új modellt, az SF-G Tough nevet kapott szériát extrém strapabíróra tervezte a vállalat, állítása szerint

ez a világ legtöbb kínzást túlélő SD kártyája.

Az eltörésétől nem kell tartani, a szabványos hajlítási teszten az átlagos memóriakártyákhoz képest 3× merevebb (180N nyomást is kibír), ráadásul az 5 méteres szabadesések sem kottyannak meg a terméknek. Emellett vízálló, porálló, ellenáll a mágneses behatásoknak, az elektromos kisüléseknek és a röntgensugaraknak, a működése pedig -25 és 85 °C között garantált.

Mindezek ellenére a vásárlóknak a teljesítmény terén sem kell kompromisszumot kötniük: a szekvenciális olvasási sebessége 300 MB/s, míg a szekvenciális írási sebessége 299 MB/s.

A Sony SF-G Tough októberben kerül majd piacra Európában, első körben 32 / 64 / 128 GB kapacitású változatokban lesz elérhető. Sajnos nem világos, hogy mennyibe kerülnek majd a különféle modellek, de komoly felárra számíthatnak a vásárlók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!