Sterilizálja önmagát a Quartz kulacs

quartz thermo kulacs baktérium uv-surgárzás sterilizálás
UV-C sugárzással sterilizálja magát a Quartz kulacs
Vágólapra másolva!
Egy töltéssel hónapokig működőképes marad a baktériumölő funkció.
Vágólapra másolva!

Január közepe táján valószínűleg kevesek gondolkodnak pont egy új kulacs vásárlásán, azonban a tavasz beköszöntével újból terítékre kerül majd kirándulások kérdése, az utána következő nyári időszakban pedig különösen jól jöhet egy minőségi darab. A CES-en most élőben is megtekinthető a Quartz kulacs, a tavasszal piacra kerülő eszköz egy sikeres Kickstarter-kampányon keresztül valósulhatott meg.

UV-C sugárzással sterilizálja magát a Quartz kulacs Forrás: Quartz

A körülbelül fél literes Quartz érdekessége, hogy kis hullámhosszú, ibolyántúli sugárzással fertőtleníti magát. Ennek köszönhetően egyrészt nem lesz kellemetlen szaga, másrészt pedig a benne tárolt folyadékban is elpusztulnak a baktériumok.

Az UV-C sugárzást az egészségügyben is nagyon régóta használják az eszközök sterilizálására.

A sugárzást kibocsájtó elektronika a kulacs kupakjában kapott helyet. Az áramforrását egy újratölthető akkumulátor adja, amelyet olyan 2-3 havonta kell feltölteni egy USB kábel segítségével. A sugárzás négyóránként magától bekapcsol, de igény esetén egy gombnyomással manuálisan is aktiválható. Egy tisztítás 60 másodpercig tart.

A Quartz fala dupla szigetelést kapott, így a beletöltött folyadékokat akár 24 órán keresztül hidegen, vagy 12 órán keresztül melegen tarthatja.

Sejthetően nem ez lesz a világ legolcsóbb kulacsa: 99 dollárba, átszámítva olyan nettó 26 ezer forintba kerül majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!