Áprilisi javításözön a Microsofttól

Microsoft opens new German headquatres MICROSOFT Windows LOGO SOFTWARE BUILDING headquarters company headquarters enterprise
The logo and the facade of the new Microsoft Germany headquarters in Munich, Germany, 06 October 2016. The new headquarters of the US Group will be opened on 11 October 2016. Photo: MATTHIAS BALK/dpa
Vágólapra másolva!
Összesen 66 sérülékenységtől szabadultak meg a vállalat termékei.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este elérhetővé váltak a Microsoft és az Adobe havi szokásos havi hibajavításai. A redmondi cég elég nagyot gurított ebben a hónapban, összesen 66 sebezhetőséget szüntetett meg a Windows, Windows Server, Internet Explorer, Microsoft Edge, Office, Visual Studio, Azure IoT SDK, továbbá a ChakraCore szoftvereiben. A patchek a Windows Update futtatásával telepíthetőek, a szolgáltatás alapértelmezett beállítások mellett magától megkeresi és letölti a javításokat.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

Ezzel párhuzamosan az Adobe Flash is frissült, a 29.0.0.140-es verzió hat sérülékenységet szüntet meg, ezek fele-fele arányban kaptak kritikus és fontos besorolást.

A Google Chrome magától letölti az új változatot, míg a Windows 8 / 10 rendszereken futó Internet Explorer és Edge a Windows Update-en kapják meg a frissítést. Az alternatív rendszereket és böngészőket használókat az Adobe Flash frissítőszolgáltatása értesíti majd a patch elérhetővé válásáról, de ha mégsem, akkor innen tölthetik le a számukra megfelelő verziót (letöltés előtt érdemes kiszedni a pipákat az Optional Offers részben).

A Microsoft frissítéseinek eloszlása a fogyasztói termékekben:

  • Windows 7: 21 sebezhetőség, ebből 6 kritikus, 1 moderált és 14 fontos
  • Windows 8.1: 23 sebezhetőség, ebből 6 kritikus, 1 moderált és 16 fontos
  • Windows 10 (1607): 25 sebezhetőség, ebből 6 kritikus és 16 fontos
  • Windows 10 (1703): 28 sebezhetőség, ebből 6 kritikus és 22 fontos
  • Windows 10 (1709): 28 sebezhetőség, ebből 6 kritikus és 22 fontos
  • Internet Explorer: 13 sebezhetőség, ebből 8 kritikus és 5 fontos
  • Microsoft Edge: 10 sebezhetőség, ebből 8 kritikus és 2 fontos

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!