Szemkímélő módot kapott a YouTube mobilappja

Android Portable Device Application YouTube android app application coding COLOR data DESIGN electronic device google graphic design ICON LOGO mobile PHONE pixel portable portable device SCREEN tech TECHNOLOGY
The YouTube app is seen on an Android portable device on February 5, 2018. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Már Androidon is bekapcsolható a sötét téma.
Vágólapra másolva!

Az alkalmazások kezelőfelületei általában világos színpalettát használnak, legyen szó akár számítógépes, akár mobilos szoftverekről. Sajnos a sötéthez képest a világos felület jobban terheli a szemeket, plusz esténként könnyebben megzavarhatja az elalvásért felelős hormon termelődését.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

Éppen ezért is elsőként a kódszerkesztőkhöz, videovágókhoz és képszerkesztőkhöz hasonló professzionális szoftverek már jó néhány éve megkezdték a sötét felületek használatát, az elmúlt időszakban pedig a fogyasztóknak szánt alkalmazások és a webhelyek körében is egyre gyakoribb, hogy kínálnak sötét témát.

Most végre-valahára a YouTube androidos alkalmazásában is elérhetővé vált a sötét mód, ezt a videomegosztó webes felületén és az iOS-es kliensprogramjában már hónapok óta bekapcsolhatják a felhasználók.

Az androidos mobilapp sötét témája a Profilkép → Beállítások → Általános → Sötét téma menüben aktiválható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!