Tovább rugdosná az Apple-t a Qualcomm

Vágólapra másolva!
Az Apple állítólag kapkodott az iOS 12.1.2-es frissítésével, hogy elkerülje a kínai helyzet további romlását.
Vágólapra másolva!

A Qualcomm ebben a hónapban meggyőzött egy kínai bíróságot arról, hogy az Apple a cég több szabadalmát is megsértette. A bíróság emiatt előzetesen megtiltotta a régebbi iPhone készülékek forgalmazását Kínában. Az Apple úgy vélte, hogy ha frissíti a régebbi iOS rendszert (amivel elvileg probléma volt jogi szempontból), akkor a szabadalmaztatott Qualcomm-megoldások nélküli iOS rendszerrel tovább folytatódhat a forgalmazás.

A Qualcomm azzal fenyegette az Apple-t, hogy az aktuális iPhone-ok forgalmazását is betiltatja az országban. A MacRumors szerint az Apple emiatt elkapkodta az iOS 12.1.2 frissítését, és idő előtt adta ki azért, hogy ne álljon le az iPhone-ok forgalmazása.

Forrás: Apple

Kínában a változtatási listán két extra tétel is szerepel az aktuális iOS-nél: új animáció jelenik meg az appok kényszerített bezárásakor.

A Qualcomm szerint az új animáció nem elég, ezért tovább folytatja a harcot, ami az iPhone-ok kínai forgalmazásának leállítására irányul. Az iOS 12.1.2-be szánt újítások pedig a 12.1.3-as verzióba kerülnek majd bele.