Mobilból épített 5G-s routert a HTC

htc 5g hub router
HTC 5G Hub
Vágólapra másolva!
Okostelefont nem vitt a Mobil Világkongresszusra a gyártó.
Vágólapra másolva!

A Sony mobilos részlegénél is súlyosabb innovációs gondokkal küszködő HTC sorsa már nagyon régóta lóg a levegőben, és nem igazán segített eloszlatni a jövőjével kapcsolatos aggodalmakat, hogy az idei Mobil Világkongresszuson egy darab mobilt sem sikerült bemutatnia. Viszont kivitt Barcelonába egy váratlan terméket, így üres kézzel azért nem érkezett a kiállításra.

HTC 5G Hub Forrás: HTC

A HTC 5G Hub egy otthoni és irodai használatra kitalált, modem + WiFi router + okoskijelző kombó. A fő funkciója, hogy képes felcsatlakozni a 4G / 5G mobilhálózatokra, majd routerként szétosztja a mobilnetet a hozzá csatlakozó okoskütyüknek és számítógépeknek. Az eszközöket Ethernet és WiFi segítségével lehet hozzácsatlakoztatni, WiFi-n keresztül legfeljebb húsz eszköz kiszolgálására képes.

Egyes szakmákat űzőknek praktikus lehet, hogy a 7600 mAh-es beépített akkujának köszönhetően úgy egy napon át hálózati áram nélkül is működtethető.

Ami kissé bizarrá teszi a terméket, hogy a borítása alatt gyakorlatilag egy csúcsmobil lapul, Qualcomm Snapdragon 855 lapkakészlettel, 4 GB memóriával, 32 GB bővíthető háttértárral, Android 9 Pie rendszerrel, hangparancsokra figyelő mikrofonnal, sztereó hangszórópárral. Az érintőkijelzője viszont annyira már nem lenyűgöző, 5 hüvelykes és 1280×720 pixeles.

További érdekesség, hogy az USB 3.1 Type-C portjának köszönhetően külső kijelzőként tévék és monitorok is rácsatlakoztathatóak a megfelelő típusú kábelekkel és adapterekkel.

A HTC szerint az eszközzel a jövőben teljesen vezeték nélkül lehet majd VR-os tartalmakat streamelni a Vive headsetekre. Viszont az apróbetűs részben gyorsan kiemelte, hogy ez a fajta felhasználási mód valójában nem ígéret akar lenni, hiszen a kütyüin kívül álló körülményektől függ majd, hogy tényleg megvalósul-e.

A HTC 5G Hub az idei második negyedévben kerül majd piacra, árat nem tudunk mondani. Elméletileg külön nem lesz megvásárolható, csak az 5G-s hálózatot elindító mobilszolgáltatók egy része forgalmazza majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!