Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Újból nyaggatni kezdi a Windows 7-et használókat a Microsoft

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Ezúttal letiltható lesz az értesítés megjelenése.
Vágólapra másolva!

Mint januárban már foglalkoztunk a témával, hamarosan nyugdíjba vonul a Windows 7. A nagy nap egész pontosan 2020. január 14-én jön majd el, a kérdéses időpont után a Microsoft nem fog többé mindenki számára elérhető biztonsági javításokat kiadni a rendszerhez. A nagyvállalati, állami és oktatási ügyfelek ettől függetlenül méregdrágán további három évig kérhetnek majd javításokat a Windows 7-hez, de ezeket az átlagos felhasználók elméletileg nem lesznek képesek telepíteni.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A Microsoft persze véletlenül sem szeretné, ha a Windows 7-et használók biztonsági javításokat nem kapó számítógépeket használnának, így a jövő hónaptól

értesítéseket fog megjeleníteni számukra a terméktámogatás befejeződéséről.

A felhasználók ezúttal szerencsére képesek lesznek az első megjelenése után örökre letiltani az értesítés megjelenítését, azaz nem olyan szándékosan idegesítő és agresszív módon működik majd, mint annak idején az ingyen Windows 10-re való frissítést reklámozott értesítés.

Az értesítés önmagában nem fog tanácsokat osztogatni a felhasználóknak, hogy mitévők legyenek, azonban lesz benne egy lekattintható link, ami erre a webhelyre vezet majd. A Microsoft természetesen azt tanácsolja rajta a Windows 7-et használóknak, hogy frissítsenek a Windows 10-re, vagy vegyenek egy vadiúj számítógépet, nyilván a kérdéses rendszerrel gyárilag előtelepítve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről