Vágólapra másolva!
A kritikusok lebutításnak tartják az „ipadesítést".
Vágólapra másolva!

Most már nagyon régóta pletykák és spekulációk tárgya, hogy mi történik majd az Apple laptopjaival és táblagépeivel a következő években. Az Apple jelenleg azt állítja, hogy nincs szándékában összevonni a macOS és iOS operációs rendszereket, hiszen eltérő célokra készültek, és más típusú eszközökre lettek optimalizálva.

Forrás: Thomas Weinreich / YouTube

Viszont az Apple már jó ideje aktívan dolgozik azon, hogy a fejlesztők képesek legyenek mobilokra, táblagépekre és számítógépekre is elérhetővé tenni az alkalmazásaikat anélkül, hogy újra kellene írniuk azokat. Plusz a híresztelések szerint a következő években a cég kidobhatja az Intel processzorokat a számítógépeiből, helyettük a mobileszközeiben használt, saját fejlesztésű rendszerlapkáit használná.

Ennyi információ és pletyka fényében egyáltalán nem lepődtünk meg Thomas Weinreich rajongói koncepcióvideóján. A férfi azt vázolta, hogy miként lehetne egybegyúrni a macOS és az ipades iOS kezelőfelületének a működését egy következő generációs macOS-ben.

A végeredményt egy számítógépekre szánt rendszerként kezeli, nem pedig egy univerzális, tableteken is bevethető megoldásként.

Az efféle koncepcióvideókat általában inkább pozitívan szokták fogadni az Apple eszközeit használók, azonban Weinreichnek sikerült mellélőnie: a többség látszólag nem támogatja az ötleteit, az általa elképzelt ablakkezelést

a macOS lebutításának tekintik a kritikusok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!