Meglepetésre frissült az iPod Touch

apple ipod touch
Apple iPod Touch (2019)
Vágólapra másolva!
Utoljára négy éve nyúlt hozzá a termékhez az Apple.
Vágólapra másolva!

A memóriakártyával bővíthető mobilok megjelenésével elkezdődött, majd az okostelefonok terjedésével óriási sebességre kapcsolt a dedikált zenelejátszó kütyük kihalása, az igazán fiatal olvasóink jó eséllyel személyesen már nem is használtak walkmant, discmant, MP3-lejátszót vagy iPodot.

Apple iPod Touch (2019) Forrás: Apple

Sőt, a többség valószínűleg már rég elfelejtette, hogy az Apple egyáltalán árul efféle eszközt, éppen ezért is okozott nagy meglepetést, hogy a vállalat ma frissítette az érintőkijelzős iPod Touchot. Az eszköz lényegében egy kisméretű kijelzővel szerelt iPhone, de nem lehet vele telefonálni és SMS-ezni, az internetre pedig csak WiFi-n át csatlakoztatható.

Az egykoron elképesztően népszerű zenelejátszó új generációjába szinte bántóan kevés energiát fektetett a cég, három téren történt előrelépés: az Apple A8 rendszerlapkáját lecserélte az iPhone 7 mobilokban debütált A10 Fusion modellre, a kamerái egy fokkal jobb minőségűvé váltak, továbbá a legújabb eszköz

már 256 GB háttértárral is elérhető.

A kijelzője viszont maradt 4 hüvelykes és 1136×640 pixeles, a Touch ID és a Face ID pedig elkerülték az új modellt. A küllemén sem csiszolt a cég, ugyanúgy néz ki, mint a 2012-es modell.

Az irrelevanciájához képest egyáltalán nem olcsó az új iPod Touch:

  • a 32 GB-os modell 84 990 forintba,
  • a 128 GB-os verzió 124 990 forintba,
  • míg a 256 GB-os kiadás 164 990 forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!